lørdag den 12. juli 2014

Rønnebæksholm - udflugt med kolonihaveforeningen

Hvert år holder kolonihaveforeningen en sommerudflugt. I år gik den til Rønnebæksholm ved Næstved. Målet var at se deres potager; dekorative køkkenhave. Området er udlagt i store felter; firkantede, trekantede og runde. Felterne er plantet til med et stort udvalg af afgrøder i skøn forening med sommerblomster, frugttræer og -buske, roser og andre dekorative elementer. Det højere formål er at dyrke køkkenhaven på en æstetisk måde, og sådan at den både byder på noget til øjet såvel som til maven.

Selv om også Rønnebæksholms haver bærer præg af den meget tørre sommer, bød de på en meget flot og inspirerende oplevelse. Her følger en lille foto-rapportage, som dog på ingen måde gør virkeligheden ære. Jeg kan stærkt anbefale at man besøger stedet, som sikkert gør sig godt hele vejen igennem sommeren, og nok også langt ind i efteråret.

Velkomst
Tallerkensmækkere som bunddække under frugttræer og humlepæle
Georginer i lange baner
Valmuer
Skyggeplads
Løvtag
Kartoffelbed
Kartoffelbed flankeret af morgenfruer
Diagonal beplantning
Ud over potageren byder Rønnebæksholm også på en mere traditionel herregårdshave med en meget fin historie. Blandt andet kan man besøge Grundvigs pavillon Venligheden, som hans kone lod opføre til ham. Der findes også en samling af moderne kunstværker og et hjørne med sjove musikinstrumenter, som især ungerne hyggede sig med at udforske.

Venligheden
Kunstværker med lyd 
I dag lod jeg udflugten være ganske kort, for min ryg er stadig ikke i topform, og jeg kan godt mærke at jeg ikke skal være for aktiv, for det hævner sig desværre senere. Derfor kørte Esther og jeg tidligt hjem, og forlod derved et meget hyggeligt selskab. Jeg håber at resten af flokken hyggede sig med madkurve og kaffe i det grønne. Selv har jeg planer om at komme igen meget snart, og der håber jeg at have lidt mere tid til at nyde denne skønne plet. Især vil jeg glæde mig til georginerne, som sikkert står i fuld flor til den tid.

Du kan læse mere om Rønnebæksholm her, og om potageren og dens tilblivelse her.

9 kommentarer:

 1. I'm happy you have parted with your group of bloggers.
  Since that time your work actually has a punch to it!


  Also visit my site :: eliquid

  SvarSlet
 2. I think this is one of the most vital info for me.

  And i'm glad reading your article. But should remark on few general things, The site
  style is wonderful, the articles is really excellent : D.

  Good job, cheers

  Also visit my webpage agen casino online

  SvarSlet
 3. Loved this post. Thanks for sharing your day!

  visit here:- web design wellington

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...