søndag den 23. marts 2014

Forårstur til Gartneri Spiren

Gartneri Spiren
Sidste år besøgte vi Gartneri Spiren for første gang, og allerede ved den lejlighed lovede jeg mig selv, at gøre det til en tradition, at køre der ned, når juleroserne blomstre. Lige nu er mine juleroser på deres højeste, så jeg vidste, at det måtte være tid til at vende næsen mod Skælskør.

Vi kørte fra morgenstunden, så der kunne blive tid til en anden af mine interesser: geocaching, under vejs. Jeg nåede at finde 4 caches på vejen sydover, og da vi kom frem til Spiren, var der et kolosalt opbud af biler. Der var etableret parkering på marken over for gartneriet, og jeg frygtede at det ville være umuligt at komme til ved de mange borde. Da jeg kom ind, tog Marianne god imod os, og kunne godt huske vores tidligere besøg. Vi følte os virkelig velkomne, og jeg er sikker på at mange af de andre gengangere havde nøjagtig den samme oplevelse. Der er simpelthen en særlig hyggelig stemning, uanset om man kommer alene eller i store rykind, som idag. Der var foredrag og boder i det ene drivhus, så vi holdt os til de andre, for ikke at forstyrre de mange, som lyttede. I stedet så vi på juleroser i lange baner.

Hjemmefra havde jeg besluttet, at vi måtte få en plante hver. Det gælder om at være klar med en plan, for ellers bliver man meget let fristet af det enorme udvalg. Vi kiggede på rigtig mange blomster, og endte med at udvælge en hver. Esther valgte en med rosa og hvide blomster, og jeg fandt en dobbelt med mørke blomster. Den ser ikke ud af så meget lige nu, og det er nok også derfor den stadig stod på sin plads. De skal plantes ud i kolonihaven i forlængelse af den den række, som vi har dannet de foregående år. Det er sjovt at se sin samling vokse, og jeg holder af at mine planter har en historie. Dette er vores 2014-juleroser. De skal står ved siden af dem fra 2013.

Esther med sin nye julerose
Haveblogger-selfie
Bedst som vi gik og kiggede på yndighederne, blev vi kontaktet at en dame, som genkendte os fra bloggen. I virkeligheden var det vist mest Esther, som kun kunne kende. Det viste sig at være Linda fra Casa Asti. Vi har tidligere være i kontakt via mail, så det var særlig sjovt at møde hende. Hun var også på jagt efter nye planter til haven, og vi kunne hurtigt blive enige om, at dette er et fantastisk sted. Det måtte foreviges, så her er vores haveblogger-selfie.

Selv om man ikke skal købe stort ind til sin have, kan jeg bestemt anbefale en tur til Spiren. Det er en oplevelse i sig selv at se alle de blomstrende juleroser, og det er imponerende at opleve, hvordan en enkelt sort kan dyrkes til en sådan mangfoldighed af farver og former. Hvis du ikke har været der endnu, så slå et kryds i kalenderen, og tage afsted. Hvis du ikke kan nå det i dette forår, så måske i det næste.

Linda og Esther
Travlhed ved de mange borde
Esther med sin nye plante
Tak for i år!
Vi vender tilbage til næste år, og ses måske på et af årets mange markeder eller udstillinger.

9 kommentarer:

 1. Skønne billeder af påskeklokker, sjovt at I mødte Linda.

  SvarSlet
 2. Hej Rikke, ja det var så herligt at møde jer begge, det er rigtigt det var Ester jeg først så, hun så bare så sød med den fine påskeklokke hun havde fået og stolt gik rundt med.
  Nu har jeg jo set billeder af hende på bloggen så hun var ikke svær at kende :-) hun er så smuk.
  Tak for billederne.
  Stort Knus til jer begge fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de søde ord!

   Slet
 3. Det er så dejligt at læse, at Ester også får lov at vælge sin helt egen plante :-) Hun må da få haveglæden med sig i bagagen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hun er ret vild med sine planter. Lige nu glæder hun sig meget til at komme ud og plante sin julerose ud. Jeg håber at hun vil bevare sin glæde over det grønne.

   Slet
 4. Lyder som en fantastisk dejlig tur....og geocaching på vejen - ja så kan det da ikke blive bedre - det er simpelthen så hyggeligt med sådan en lille skattejagt rundt i landet ;0) Jeg er sikker på at jeres med hjertet udvalgte planter kommer til at trives i samlingen.

  Knus Dorthe

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...