fredag den 9. august 2013

Igen for lidt havetid

Min ferie sluttede for en uge siden, og i de forgangne 5 dage har jeg kun haft meget lidt tid til haven. Det duer jo ikke i det lange løb, så jeg må forsøge at finde en ny daglig rutine, som giver mig lidt mere havetid i hverdagene, selv om jeg arbejder. Måske letter det lidt, når Godwin flytter på efterskole, og Esther og jeg skal finde en ny rytme i hverdagene. Jeg vil bestræbe mig på at få det passet ind.

I dag var vi på et kort visit i haven, og det var dejligt at se, at det hele stadig vokser og gror, trods den ret tørre sommer.

Esthers sommerbed med solsikker og mexikanske solblomster står flot lige nu. Solsikkerne er over 2½ meter høje, og flere af dem er allerede afblomstret og står fulde af frø. Andre folder sig ud, og lyser over haven. Jeg bliver altid imponeret over den enorme frodighed, som sådan en solsikke lægger for dagen.

Solsikke
I bunden af bedet står mexikansk solhat. Det er første gang jeg forsøger mig med dem, og jeg har ikke været ret imponeret. Jeg havde nok forventet et større blomsterflor. Dertil kommer at de har vist sig at være ret sene. Når alt det er sagt, så tror jeg nok at jeg vil tilgive dem, for sikke skønne blomster, når de endelig folder sig ud. Måske skal de have en lidt minder skygget plads til næste år, for jeg vil helt sikkert forsøge mig igen.

Mexikansk solblomst
Montbretiaerne langs terrassen står også i fuld flor lige nu. Jeg har stride mængder af dem, og netop nu står de og lyser op. Jeg har overvejet at flytte på dem, skifte dem ud eller fjerne dem, for de fylder meget og er  lidt kedelige en stor del af året. Når de så blomstrer, ændrer jeg altid mening. De ser fantastiske ud, og de får selvfølgelig lov til at stå. Måske skal jeg bare acceptere at de fylder og sviner, og så nyde dem i fulde drag, når de folder sig ud.

Montbretiaer
Under frugtbuskene har jeg sået bunddække. I år forsøger jeg mig med hør, og de har ikke haft de bedste betingelser, for det har både været tørt og skyggefuldt under solbærbuskene. Alligevel ser hørplanterne nu ud til at have etableret sig, og de står i disse dage med de yndigeste små lyseblå blomster. De er svære at fange med kameraet, men ser så fine ud, at jeg ikke kan lade være med at forsøge. De dækker ikke lige så godt som rødkløver, men måske kommer det alligevel til at fungerer, når de bare får lidt mere vand.

Hør, bunddække
Hele dagen lang har jeg fulgtes med med en iskasse med tomater i. Jeg var forbi haven i morges for at fodrer undulaterne, som stadig bor der ude. Selvfølgelig kunne jeg ikke lade tomaterne være, og før jeg havde set mig om, havde jeg plukket en hel kasse fuld af små søde røde tomater. Jeg tog dem med på arbejde, siden det nu var der jeg var på vej til, og har dagen igennem delt ud af og gumlet på tomater. De er bare så gode, at man kan spise dem som slik, så der var ikke ret mange med retur. Heldigvis ser tomatplanterne ud til at ville producere mange flere tomater endnu, så jeg håber at kunne plukke igen om et par dage. Jeg tror at jeg har fundet en sort, som virkelig passer mig. Bare jeg dog kunne huske hvad de hed... Det står nok et sted på bloggen.

Jeg står over for endnu en travl weekend, og jeg må vist anstrenge mig for at få tid til haven. Vejrudsigten taler om regn i næste uge, så det gælder om at nå så meget som muligt, inden himmelens sluser åbner sig. Jeg glæder mig til regnen, og håber at den vil rette lidt op på de planter, som nu står og hænger lidt.

4 kommentarer:

 1. Solsikkerne er bare så flotte og det må være dejligt for Esther at se, hvordan de gror..

  For lidt havetid har vi vel altid. Vi har bevidst valgt at vi ikke vil have stress over det vi ikke når, men glæde os over det, vi trods alt får gjort.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Sådan forsøger jeg også at tænke om havearbejdet, men jeg kan godt mærke at jeg bliver lidt presset af alle mine dygtige naboer, som holder haverne så flotte. Jeg vil nødig være den, som trækker alt for meget ned.
   God haveweekend

   Slet
 2. Det kan godt være svært at finde energi til haven efter en dag på job. Personligt begynder jeg på denne her tid på året at blive en anelse havemæt - formentlig fordi jeg ikke er god til at begrænse mig og maser på det bedste, jeg har lært, med haveprojekter, så snart jeg kan komme i jorden i foråret ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Havemæt tror jeg ikke at jeg er. Jeg har bare ikke tid nok til alt det, som jeg gerne vil. Men jeg kender godt fornemmelsen, og måske er det det, som indtræffer om efteråret, hvor jeg ikke rigtig gider at gøre vinterklar.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...