onsdag den 31. juli 2013

Så kom regnen endelig

Have nr. 1 i regnvejr
Det meste af dagen har jeg tilbragt i haven. Jeg forsøger at komme i bund med ukrudt og andre forsømmelser. I dag var det pladsen omkring drivhuset og terrassen, som stod for skud. Jeg lavede plads til min lille planteskole i går, og i dag har jeg fjernet græs og ukrudt på stien. Det var lettere efter nattens sparsomme regn, som her på egnen kun gav 5-6 mm. Nu har jeg et større areal med jord, og der er vist behov for at få lidt grus hjem. Det er bare lettere at vedligeholde, når der er et godt lag grus på. Jeg må se om jeg kan få et læs med med en af trailer-folkene i kolonien. Det plejer at kunne lade sig gøre.

Tove kom forbi og bad om lov til at plukke af de sure kirsebær. "Du plukker bare!" var mit svar. Jo flere bær hun tager, jo færre sten falder i min have og sætter kirsebærspirer i bedene. Desuden bruger hun dem til at trylle marmelade frem med, og det er hun fantastisk dygtig til. Faktisk så dygtig, at hun sælge ud af det. Jeg må få mig et glas senere. Hun har også plukke solbær og dildskærme. De skal nok ikke bruges til det samme.

Frokosten blev indtaget i selskab med Kim og Henriette, som bygger på deres fine nye hus. Det begynder at tage form, og der går ikke lang tid før de kan flytte ind. Det er så hyggeligt at være i kolonien, når det vrimler med folk, og man kan hygge sig sammen i pauserne.

Nu regner det; ikke sådan lidt, men helt vildt, så rendestenen bliver en flod af grumset regnvand, som løber ind i mine sandaler. Jeg er kørt hjem for at lukke vinduer, og for at nå lidt af alt det, som bliver forsømt, når jeg går i haven. I morgen tager jeg i haven igen. Jeg har så mange ting at nå, og det er dejligt at have tid til at mose rundt og få styr på detaljerne. Ærgerligt at ferien snart er forbi. Jeg kunne let snuppe et par uger til. Jeg må vist anstrenge mig lidt for at få mere havetid i mine hverdage. Det er ikke nok at komme der ud i weekenderne, når der både skal luges, vandes og høstes næsten dagligt.

3 kommentarer:

 1. Tillykke med regnen. Så blev også du og din haveforening velsignet :)

  Der er stadig mange gøremål i haven, selvom vi er godt henne på sæsonen. Når man har gang i andre projekter ud over selve havearbejdet, kan det godt give lidt "stress", når man ser vækstkraften og alt det, der skal gøre i den forbindelse. Her tænker jeg på f.eks. dit projekt med klargøring af havehuset, og hos mig har den stået på maling af hus og etablering af kvashegn. Jeg stopper ind imellem op og siger til mig selv: "Jeg når det, jeg når" :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret. Hvis man kun tænker på det som opgaver, som står i kø, bliver det ikke spor hyggeligt. Jeg Tager det også ret roligt, og nyder alt det, som jeg faktisk får styr på. Hvert år er der ting, som ikke blev fikset, og så må det bare stå over til næste år. Ganske ofte er der en vis tendens til at det er de samme ting, som ikke bliver lavet, og ind imellem må jeg tage mig sammen til at løse nogle af de "kedelige" opgaver. For mig er det sådan noget som at hakke havegange, fjerne bunker og rydde op i drivhuse og skur. Ind imellem må man jo tage fat på det, for ellers fungerer det ikke i haven. Lige for tiden rydder jeg op, for der står lidt for mange uafsluttede projekter rundt omkring, og det pynter ikke ligefrem. Til gengæld er det en sand fornøjelse, når de bliver ordnet og orden indtræffer.

   Slet
 2. Ja regnene var tiltrængt. jeg har en stor uvilje imod at vande med vandslangen i hele haven -det er jo drikkevand vi smider på græs og på blomsterne. Med grønsagerne er det lidt anderledes. Så tak for regn.

  Der er altid meget at lave i Haven - men jeg har et grundprincip: der er ingen deadlines! :-) og så er det måske først færdigt om 3 år. Samtidig synes jeg det manuelle arbejde er ren meditation og energiopladning for sjælen.Pyha det kom til at lyde lidt halvfrelst, men når man arbejder oppe i hovedet til daglig er det skønt at bruge kroppen:-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...