mandag den 8. juli 2013

Nyt vindue i kolonihavehuset

Kolonihavehuset med det nye store vindue
I går brød jeg ned, i dag har jeg bygget op. Fra morgenstunden fik jeg Kim til at give mig en hånd med at pille det gamle vindue ud, og resten af dagen har jeg brugt til at sætte det nye store vindue i. Det lyder måske ikke at så meget, men arbejdet indbefattede udskiftning af flere bærende dele af husets skelet. I vores koloni har vi ikke el, så ikke noget med skruemaskine her. Alt er savet og skruet sammen med håndkraft, og det krævede et par besøg i Jem & Fix, for min beholdning af værktøj er stærkt begrænset, og beløber sig hovedsageligt til en hammer, en sav, et vaterpas og en lille æske med skrueværktøj. Heldigvis kan man let låne i kolonien, så jeg kunne nøjes med et par småting og så selvfølgelig skruer, beslag og træ.

Min bror var på besøg i går, og han gave mig en håndfuld nyttige råd om byggeriet, så i dag har jeg arbejdet ud fra hans vejledning. Da vinduet skulle skrues fast, måtte jeg have lidt hjælp med at klodse det op, men resten har jeg klaret helt selv, og jeg er temmelig stolt. Jeg måtte overgive mig og låne en skruemaskine til det sidste, ellers var vinduet aldrig blevet sat fast. Nu tørre fugeskummet og jeg hviler mine ømme arme og hænder. I morgen skal arbejdet gøres færdigt udvendigt, og jeg skal i gang med beklædningen indvendigt. Det lyder ikke af så meget, men mon ikke det kan fylde min dag ud.

Det er dejligt at bygge, når tingene skrider nogenlunde planmæssigt frem og resultatet lever op til forventningerne. Sådan gå mit projekt lige nu, så jeg glæder mig til at gå videre med det, når Esther er kommet i børnehave i morgen. Når jeg er færdig med at bygge, kan hun holde ferie sammen med mig. Det skal nok blive hyggeligt.

Esther er vild med vinduet, som sidder så lavt, at det lige nøjagtig passer i højeden til hende. Jeg kan allerede nu se for mig hvordan hun vil åbne og lukke vinduerne i en uendelighed.

4 kommentarer:

 1. Det ser godt ud. Og imponerende arbejde at gøre det uden el og batterier, så det er forståeligt at du måtte ty til en skruemaskine til sidst.

  SvarSlet
 2. Hvor bliver det fint - godt gået ;o)

  SvarSlet
 3. Hvor er du sej :-) Jeg kan godt forstå en dag hurtigt forsvinder, når du har gang i sådanne projekter kun med håndværktøj. Det bliver dejligt for jer, når projektet er klaret og i kan holde ferie :-)

  SvarSlet
 4. hold op at du orker uden el... men hvor er det dog dejligt at kunne :)

  KH
  Marianne

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...