fredag den 3. maj 2013

Morgenvisit i kolonihaven

Man skal godt nok være kvik ved vandhanen for tiden. I drivhuset viser termometret mellem -1 og 50 grader. Det betyder voldsom udtørring og kræver næsten daglig vanding. Jeg pjækkede fra tjansen i går aftes, og tog i stedet der ud her til morgen. Med hele drivhuset fuldt med georginer, er det lidt skræmmende at opdage at Kong Frost har været på visit igen. Lige nu ser planterne fine ud, men jeg frygter det værste, og må ud og se til dem senere på dagen. Hvis de falder sammen, tuder jeg!

Temperaturen i drivhuset i de seneste døgn
Mine pelargonier er kommet i god vækst, og nu har næsten alle planterne sat nye blade. Det er et godt tegn, og jeg vil snart plante dem om. De skal i altankasserne. Jeg skal lige finde nogle gode naboer til dem, for jeg synes at de kommer til at stå og råbe til hinanden, hvis der ikke kommer lidt fyld i kasserne.

Pelargonie-stiklinger
Til min store glæde fik jeg i dag øje på de første rigtige blade på æbletræerne. Der er stor forskel på hvor langt fremme mine 3 træer er, og dette er så absolut det meste fremmelige. Det er skønt at se, og minder mig om at jeg skal se at blive færdig med beskæringen, så det ikke spilder for meget energi på de grene, som ikke skal blive på træet alligevel. Der er nok at tage fat på for tiden.


Æblerne springer ud
Jeg har købt en bakke med blå lokkeranker. Jeg har endnu ikke bestemt mig til hvor de skal plantes, og jeg er lidt i tvivl om hvordan de bedst trives. Jeg må lige læse på lektien, så jeg får mest mulig glæde af dem. Lige nu slynger de sig bare i bakken, og jeg skal nok ikke vente for længe, før jeg planter dem om.

Klokkeranker
Om et øjeblik vil jeg åbne mailen med mit eksamensspørgsmål, og så vil jeg stikke næsen i bøgerne. Jeg skal skrive eksamensopgave i den kommende uge, og jeg forventer ikke at få for meget tid til have. Nu må vi se...

God dag!

4 kommentarer:

 1. Nu er det forhåbentlig slut med nattefrost for det er nemlig en svær en for dig at knække når du ikke kommer dagligt i drivhuset. Ellers ville jeg forslå fiberdug til om natten men det skal jo af igen om morgenen.
  Klokkeranker vil have masser af sol, varme og vand. Du kan knibe dem, så de bliver mere buskede og får flere blomster.
  Pøj pøj med eksamenslæsningen :-)

  SvarSlet
 2. Skyd dig at knibe dem, så dine klokkeranker bliver mere buskede, det vil du blive glad for! Nu skulle det være slut med nattefrost, så du kan plante dem ud, hvor du gerne vil have dem. God fornøjelse, dem skal du nok blive glad for....måske du er så heldig, at der kommer frø på dine klokkeranker. Der er ganske gode og spiringsvillige, så gem de flotte kapsler, hvis du skulle være heldig, og vupti du har dine egne frø!

  SvarSlet
 3. Held og lykke med både georginer og eksamensopgave!

  SvarSlet
 4. Ja tænk at vi skal sige det...men vi vil gerne have lidt regn til at fylde reserverne op med :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...