torsdag den 9. maj 2013

Klip, potteri og "Synes godt om"

Ved 1-tiden nåede jeg i mål med min eksamensopgave, og besluttede at bruge resten af dagen i haven. Vejrudsigten var ringere end vejret, og i virkeligheden var det perfekt havevejr.

En venlig kolonist lånet mig et langt ørnenæb. Jeg har faktisk flere gang set på et, og besluttet mig for, at der er bedre måder at bruge 2-300 kroner. Desværre bragte det mig ikke tættere på beskæring af æbletræerne. Helt som forventet, fik jeg lov til at låne. Det er en af de aller største fordele ved at have kolonihave; der er næsten altid en, som lige har det, som jeg står og mangeler, og det er god kolonihavestil at låne ud eller hjælpe til. Bevæbnet med Ninas ørnenæb fik æbletræerne den sidste studsning, og nu er de klippet nogenlunde til, også i toppen. Det har jeg forsømt i flere år, for jeg er ikke ret glad for stiger. Nu, hvor det er gjort, kan jeg godt se at de ser meget bedre ud på denne måde. Iøvrigt var det hyggeligt at kramme træerne, som er ganske tæt på at springe ud. Lyserøde knopper og grønne blade pryder alle grene, især på det træ, som også bærer tidlige frugter. Jeg glæder mig mest til blomstringen, og det sker ganske snart, tror jeg.

Nyklippede æbletræer
Igen i dag var Esther med i haven, og en god hjælper. Hun fyldte potte med jord, jeg priklede, og sammen vandede vi i drivhuset. Tagetes, salvie og nogle blomster, som jeg har glemt navnet på, er nu i potter. Jeg håber at de klare flytningen, og hurtigt vokser sig store. Jeg har en fornemmelse af, at de da aldrig når at vokse op og blive til noget i år. Mine erfaringer er lidt blandede, men jeg forsøger alligevel igen. Det drager mig!

Tagetes og en enkelt bakke med spagetti-græskar
Der blev også tid til at så de 5 frø, som lå  i den fine frøpose fra Rusland. Nu håber jeg at spagetti-græskar vil vokse og gro i vores have. Hvis de bliver gode, må jeg på nettet, og lede efter opskrifter. Jeg har hørt at de kan bruges i supper eller salater. Sig endelig til, hvis du har gode erfaringer.

Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle blive en autoritet på georginer, men lige for tiden fører jeg på point, og det er noget, som afføder respekt i havekolonien. Mine knolde har efterhånden sat et imponerende løv, og er mere eller mindre klar til at komme i jorden. Naboer og genboer har været på visit i drivhuset, for at forsikre sig om, at jeg taler sandt, når jeg fortæller om planterne. Jeg må snart få gjort bedene klar, så de kan plantes ud. Det skal nok blive fint.

Georginer i drivhuset
Min nabo har været på besøg, for at høre om vi snart skal tage hul på rabarber-høsten. Jeg har helt overset, at vi er nået så vidt, og hun fik lov til at høste de ønskede 10 stængler. Vi plejer at deles om høsten, fordi planterne bor hos mig, og fylder helt ind hos dem. Jeg ville sikkert have delt ud af dem alligevel, men det er hyggeligt med fælles afgrøder, og vi får så rigeligt, selv om der deles ud. Det tegner til en fin høst, og der går ikke lang tid før de dækker hele pladsen.

Rabarbed
Jeg spottede en trailer på vej til genbrugsstationen, og kunne ikke stå for lasten; en gammel grøn stol. Heldigvis fik jeg lov til at hapse den, og nu skal den bo hos os. Jeg har ikke helt besluttet mig til hvor, men jeg tror at den vil passe fint i drivhuset, hvor jeg gerne vil have en lille siddeplads.

Min nye stol
Det blev en dejlig lang dag i haven, og nu er vi trætte og snavsede; lige som vi godt kan lide. Hvis vejret holder tørt, tager vi ud i det grønne igen i morgen. Jeg skulle gerne have gang i plæneklipperen, for som det fremgår af flere af billederne, er det efterhånden alt for langt. Jeg vil også gerne grave mine nye bede, og begynde at plante ud i dem. Køkkenhaven skal også gøres færdig, og så trænger der generelt til at blive luget. Der er hele tiden noget, og jeg bliver aldrig færdig. Det er en del af charmen!

PS. Jeg ved at foråret er havetid, og derfor har vi havebloggere ikke så meget tid til at blogge og kommentere. Derfor har jeg gjort det lidt lettere at efterlade en hilsen. Klik på "Synes godt om"-knappen, hvis du synes om det du læser.

3 kommentarer:

 1. Tak for en dejlig dag i din kolonihave :D

  Hjerteligst

  SvarSlet
 2. Hvor må det være dejligt at ligge den skriflige del af eksamensopgaven fra dig :-)

  Det bliver vildt flot når æbletræerne viser sine blosmter :-)

  Dele rabarber med naboen og en genbrugsstol er bestemt også godt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har været en rigtig fin dag. Vi håber på mange flere at den slags dage fremover.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...