tirsdag den 7. maj 2013

Årets første grill-aften i Have nr. 18

Vejret krævede bare, at der skulle grilles, og efter det meste af dagen tilbragt foran computeren i selskab med min eksamensopgave, kunne jeg ikke lade vejret i stikken. Esther og jeg tog direkte i haven fra børnehaven, og sikke en skøn eftermiddag.

Jeg indså hurtigt, at det var godt, at jeg tog billeder af kirsebærknopperne i går, for i dag ville det have været for sent. Nu ser de nemlig helt anderledes ud, og du skal ikke snydes for synet.

Kirsebærtræet i blomst
Jeg kan godt forstå at man nogle steder i verden holder fri, for netop at nyde dette syn. Jeg er imponeret over blomstringen på dette helt lille træ. Det skal blive spændende at se om det også sætter frugt.

Esther nyder blomsterhaven
Der er stadig lang vej igen før roserne blomstre og georginerne står i fuld flor. Alligevel er der nok at kigge på i blomsterhaven, hvor Esther har opdaget alverdens kryb og forårsblomster. Det er også en af mine favritpladser, når jeg trænger til et lille hvis og lidt nydning.

Ud over madlavningen, blev der også tid til at vande. Man skulle ikke tro at det skulle være nødvendigt, når det kun har været forår i ganske kort tid. Dog må man ikke glemme, at det har været et temmelig tørt forår, og jeg har en masse planter under glas, i potter eller nyplantede i bedene rundt omkring. Derfor må jeg være grundig med kander og slange. Mine nye juleroser stod allered og hang med alle de flotte nye skud, og det var ikke et øjeblik for tidligt at hjælpe dem med lidt fugtighed. Jeg skulle jo nødig miste dem, inden de får rodforbindelse med min have for alvor. Allerede efter et par timer havde de rettet sig, og jeg gav dem lige en ekstra tår, inden vi tog hjem. Jeg ved godt at vi snart får regn, men man ved jo aldrig om forudsigelserne helt holder.

På trods af høfeber og ømme knæ hjalp Godwin mig med at få klippet græsset omkring hækplanterne i labyrinten. Det er ikke blevet gjort siden sidste sommer, og jeg er bange for at græsset med tiden vil kvæle hækken, hvis den ikke holdes ren i bunden. Jeg har fået en lille fin elektrisk klipper til formålet, men det er alligevel en lidt kedelig opgave. Nu har vi ordnet den ene cirkel, og så må jeg klippe videre, når klipperen igen er ladet op. Det er skønt med kolonihaver uden strøm. I år skal hækkene klippes for første gang. Jeg har haft mange vilde ideer til, hvordan den skal formes, men lige nu handler det mest om at holde dem tætte og smalle. Der er ikke for meget plads på gangene i forvejen.

Vi tog hjem fra haven mætte og trætte, da temperaturen begyndte at falde. Hvis jeg får tid til det, tager jeg der ud igen i morgen. Der er så mange ting, som kalder på mig. Og det er ikke lysten, som stopper mig.

3 kommentarer:

 1. Sikken en dejlig aften. Jamen de sidste dage har bare været til udemad og bål og grill. Når kirsebærtræerne blomstrer bliver man salig. Vores japanske kirsebær er endnu ikke sprunget ud, men jeg vil ikke snyde jer for synet, når det gør. Så tror jeg da jeg vil blive hjemme og nyde synet hi hi. Jeg synes det er skønt at Esther bare sidder og kigger på alt det spændende. Jeg vil gerne med på blogkortet og kan se der mangler en knappenål i mit område.
  Hav en dejlig regnvejrsdag - haven har hungret i ugevis. Hilsen Lisa

  SvarSlet
 2. Hej Lisa.
  Tak for de søde ord og god fornøjelse med kirsebærtræet.
  Jeg har sat din blog på blogkortet lidt i blinde. Vil du ikke lige fortælle mig hvor nålen mere nøjagtigt skal sidde? Så flytter jeg den "hjem" med det samme.

  SvarSlet
 3. Tak skal du have. Den skal sidde mellem Næstved og Rønnede. Skal du have en mere præcis adresse. Jeg synes det passer meget fint dér hvor den sidder. En lun forårsaften til dig og dine
  Hilsen Lisa

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...