mandag den 6. maj 2013

Jeg tror minsandten at den overlevede

Stor var min overraskelse, da jeg spottede små runde knopper på den vinranke, som jeg i den grad har forsømt vinteren igennem.

Jeg købte den sidste år, for at plante den ud ved nedløbsrøret bag skraldestativet; et sted som tydeligvis godt kunne bruge lidt grøn charme. Desværre nåede jeg ikke at få den i jorden, og jeg efterlod derfor planten i sin potte i en krog op af huset. Der har den stået hele vinteren, og ud over at rejse den op et par gange, efter at en storm har tumlet den omkuld, har jeg intet gjort for at passe på den. Faktisk havde jeg stort set skrevet den på tabskontoen, og ærgert mig behørigt i tilgift. Der er næste ikke noget så surt, som planter, der går til på grund at ens egen forsømmelse.

Nu viser det sig så, at jeg helt har forregnet mig. Den lever, og med en lille trimning og en grundig omplantning, er der håb for den endnu. Jeg må huske at tage en spade og en spand fuld kompost med hjem fra kolonihaven, så den kan få lidt mere plads til rødderne og noget at leve af. Måske belønner den mig en dag med en klase søde lilla druer. I år er jeg dog helt tilfreds, hvis den folder en håndfuld fine blade ud, og måske sætter et par nye skud.

Jeg lover at passe bedre på den i fremtiden. Man kan næsten heller ikke gøre det værre.

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...