mandag den 6. maj 2013

Det vokser og gror

   

Det går godt i mit drivhus for tiden. De første to plantekasser er rigget til med to tomatplanter i hver. Imellem tomaterne har jeg plantet vandmelon. Planterne er uendelig små, og jeg frygter at de går til. Jeg har allerede mistet de fleste af dem, og jeg har ikke meget håb for de sidste to. Hvis de dør, må jeg på planteskole, for at hente nye forsyninger. Jeg kan godt lide at udnytte pladsen i drivhuset ved at lade høje og krybende planter vokse sammen. Jeg har før haft held med meloner, og giver ikke så let op.

Planteskolen i drivhuset
På zinkbakken står der stadig en samling af småplanter. En del tomatplanter stå på lager til de sidste plantekasser er klar. Her findes også Esthers samling af solsikkespirer. Når de får lidt mere hår på brystet, skal du ud i hendes eget bed. Lige nu er de alt for små til at tåle at komme ud til flyvende bolde, løbske trillebøre og små snublefødder.
Kirsebærtræet springer ud
Der går ikke lang tid for mit lille kirsebærtræ springer ud. Der er massere af knopper på det i år, og jeg glæder mig sådan til at se det i fuld flor. Heldigvis står det lige ved siden af min bænk i blomsterhaven, og jeg skal nok huske at hvile mig på lige netop den plads, når det for alvor springer ud.

Tobakspibeplanten i knop
Ved hjørnet af huset plantede jeg sidste efterår en tobakspibeplante. Efter sigende skulle den være en sløv starter, så jeg forventer mig ikke alverden af dens vækst i år. Til min store glæde kan jeg konstatere at den faktisk har overlevet vinteren, og nu har sat de fineste små knopper. Rådet fra planteskolen var at plante den ud uden beskæring, og så i stedet klippe det visne af til foråret. Det må jeg snart få gjort, så den kan komme i form til flot debut med blade på.

Gojibær-busken er sprunget ud
I bærhaven har jeg en goji-busk. Jeg har tidlige været temmelig træt af den, og i år har jeg besluttet at være lidt hård ved den, for at se om jeg kan få noget ud af den. Hvis vi ikke kan enes, og den igen ikke sætter nogen form for blomster eller frugter, ryger den ud. Måske har den læst mine tanker, for den har virkelig lagt fra land med en imponerende bladsætning. Måske trængte den i virkeligheden bare til en kraftig klipning. Nu står den med de skønneste små blade hele vejen op af de lange grene. Jeg har aldrig set den så frodig før. Jeg håber at den også får lyst til at blomstre. Ind til videre er det en keeper.

Tulipanerne på spring

Lad mig afslutningsvis dele dette billede af mine tulipaner. De er godt på vej, og enkelte er allerede sprunget ud. Græsset trænger til klipning, hindbærrene trænger til klipning, enkelte stauder trænger til klipning, og jeg trænger til flere timer i døgnet til at nå det hele i. Lige nu skal der arbejdes videre på min eksamensopgave.

2 kommentarer:

 1. Der er lige så meget grøde i dit drivhus som i min udestue, jeg kan slet ikke følge med.

  Mine tomater er begyndt at få hvide blade, da de mangler næring, men jeg har endnu ikke fået købt de baljer de skal stå i. Håber saftsuseme jeg kan nå det i morgen...problemet er bare, at jeg ikke kan bære dem....gider næsten ikke tage trillebøren hele vejen derned....Nå jeg finder vel på noget.

  Nå, må tilbage til de tyske prøvetekster ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. God fornøjelse med både indkøb og tekster. Jeg har gødet planterne en enkelt gang, men nu vil jeg da lige huske på det, når jeg komme i haven igen.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...