tirsdag den 12. marts 2013

Forårsfornemmelser

Drivhusvindue på klem
Det var bidende koldt, da jeg kørte på arbejde i morges, og jeg gjorde mig ingen forestillinger om at det ville blive så pragtfuldt vejr op ad dagen. Da jeg trillede hjemad ved 2-tiden, varmede solen gennem ruden. Jeg kunne ikke bare køre hjem uden at slå et smut omkring havekolonien. Jeg blev mødt af synet af drivhusvinduerne på klem. Så ved man at der er ved at være lunt inden døre. Jeg plejer ellers at være grundig med at tage vinduesåbnerne ind om vinteren, men i år fik jeg ikke gjort det, og nu byder de åbne vinduer altså velkommen til både mig og foråret. Jeg håber at alle 4 stk. har overlevet vinterkulden, trods alt.

Drivhustermometer

Inde i drivhuset kunne jeg efter lidt søgen efter termometeret konstaterer, at temperaturen var kommet helt op på 14 grader. Det føltes faktisk også lunt og rart i drivhuset, og det var en fornøjelse at tulle rundt der inde for at finde bakker og potter til at så i. Jeg må jo hente sagerne hjem, så jeg kan komme igang i vindueskarmene, når nu vejret ikke tillader mig at så ude. 

Rundt omkring i hele haven kan man nu se tegn på at foråret er stærkt på vej. Erantis og vintergækker stå i blomst og tulipaner og andre løgplanter titter op over mulden i potter og bede. Mine juleroser er også i vækst, og da jeg forsigtigt befriede dem for visne blade, var det tydeligt at de varmer op til en flot blomstring i år. Jeg har flere forskellige sorter, og nyder at se de yndige blomster, som ganske snart springer ud. Jeg håber at jeg med tiden kan få en flot og tæt række af planter langs æble-espalliet. Ind til videre har planterne været lidt små i det, men nu begynder de at fylde pladsen ud, og jeg er meget spændt på at se dem i år.

Juleroser i knop

Juleroser klar til at springe helt ud.
På skuret har jeg sat et stativ til en kaprifolie. Det tog lidt tid at etablerer den godt, men sidste år begyndte den for alvor at vokse. Den satte også enkelte blomster. I år er den tidligt fremme, og det ser rigtig fint ud. Hvis jeg ikke klipper den lidt ned, vil den nok strække sig op i kirsebærtræerne over skuret. Jeg har ikke helt bestemt mig til om den skal have lov, men lige nu lader jeg den bare slå sig løs. Jeg håber at den vil belønne mig med mange blomster i år.

Kaprifolieblade
Også løvefødderne er på vej under roserne. Det er et lidt heftigt bunddække, men jeg er så glad for dem, at det ikke betyder så meget.

Lodden løvefod
Der er ikke så meget at tage sig til i haven, for jorden er stadig frossen, og planterne har godt af at få fred og læ fra de gamle staudetoppe. Derfor holder jeg mig fra at rydde op og fjerne visne blade. Det skal blive godt når frosten for alvor forlader os. Så har tusind ting at tage fat på. Ind til da må jeg nøjes med små-projekter, og netop sådan et tog jeg lige fat på, inden jeg trillede videre. Jeg satte lige et par fuglekasser mere op. Nu er der 4 små fuglekasser på mit hus. Jeg har tænkt mig at hænge mange flere op, så dette er bare begyndelsen. Nu må vi se om der findes et par fuglefamilier, som vil bo hos os.

Fuglekasse
Hjem fra haven bragte jeg såbakker og frø-rester fra sidste år. Jeg har allerede en masse frø på lager her hjemme, så nu gælder det om at fylde jord og frø i bakker. Planen er at så både grønsager og blomster, så haven kan blive rigtig flot og frodig. Nu kan foråret godt komme an. Jeg er helt klar!

5 kommentarer:

 1. Ja foråret er bestemt på vej......men det er susende koldt, når man er udenfor. Her stod termometret på -10° i morges!

  SvarSlet
 2. Hej Rikke.Ja! man bliver da helt i forårshumør når solen skinner som idag.
  Lad os håbe at vi ikke får sne,som de har lovet.
  Dejligt at få sået,mangler også en del endnu.
  God dag Jette

  SvarSlet
 3. Selvom det er koldt, er foråret på vej både her og der, kan man se af dine billeder. Vi glæder os til frosten stopper.

  SvarSlet
 4. Hej Rikke.
  Dejligt med nogle forårsbilleder. Mine drivhusvinduer har også stået på klem og mine små vagtler er kommet i forårshumør.
  Hilsen Lisa

  SvarSlet
 5. Hej Rikke
  Lyder som en skøn forårs eftermiddag, det var nu også meget smukt vejr i går eftermiddags. Jeg nåede ikke selv i haven andet end for at hænge vasketøj op, men jeg nusser dagligt om de små spirer der bor inde i vindueskarmen.
  Mange hilsner
  Trine

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...