søndag den 17. marts 2013

Såtid

Såkasse med tomater, sommerblomster og græskar 

Selv om foråret tilsyneladende ikke vil ankomme, skal der sås. Det duer jo ikke at jeg ikke er klar, når årstiden en dag bliver det. Jeg har allerede sået et par bakker til i kælderen og et par chiliplanter spirer frem i soveværelset.

Nu er min tomat-såkasse også kommet frem. Jeg har sået to slags tomater; dråbeformede røde tomater og små gule cherrytomater. Jeg holder mig til to sorter i år, og har været meget grundig med at udvælge sorter, som ikke giver store frugter. Dem får vi alligevel ikke spist. Den ene sort er en busk-tomat, som skal stå i potter. Den anden sort skal i kasserne, når varmen kommer. Jeg har også sået mexikansk solblomst. Jeg kender dem ikke, men lod mig friste i frøbutikken. Jeg har læst mig til at de bliver store, og jeg er ved at udtænke en god plads til dem. Jeg har planer om at udvidede og anlægge et par bede i år, og så kan der sikkert blive plads til disse kæmper.

Stærkt inspireret af haveprogrammer, blade og bøger har jeg sat mig for at vinterbeskære mine æbletræer i år. I dag tog jeg fat på opgaven. Det kommer til at tage lidt tid, for der er nok at klippe i. Jeg har opdaget en stor fordel ved vinterbeskæring: det er let at få trappestigen til at stå fast på den frosne jord. Nu håber jeg næsten på flere frostdage, så jeg kan nå at klippe færdig inden tøbrud. Jeg tog saksen med hjem, og gav det lille træ i rækkehushaven en tur også. Jeg håber at det vil vokse godt til, og give os endnu en fin lille høst, selv om det kun et 2. år det vokser i vores have.

Ud over beskæring har jeg også taget hul på forårsoprydningen i drivhuset. De døde rester fra sidste år er kommet på kompostbunken, og snart skal der vaskes ruder og møbleres om. Jeg har planer om at lave en siddeplads ved døren og rykke borde og hylder ned til gavlen. Der skal ske noget nyt, for jeg har endnu ikke fundet den helt rigtige indretning.

De taler om snestorm i vejrudsigten. Jeg håber at det bliver en beskeden en af slagsen, og at foråret derefter tager fat for alvor.
Published with Blogger-droid v2.0.2

5 kommentarer:

 1. Åh Rikke - jeg skal også så i dag. Noget er man jo nødt til at gøre for at byde vinterens trods :-)

  SvarSlet
 2. Så aktiv du er... jeg har endnu ikke taget mig sammen til at lave noget som helst i haven... men lige nu er den også helt dækket af sne... øv!
  Held og lykke med alle dine projekter - glæder mig til at følge dem alle :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, tak! Jeg føler mig nu ikke særlig aktiv. Der går alt for meget tid her inden for. Det er svært at lokke ungerne med ud i frost og blæst, når de kan sidde og hygge sig her inde. Det bliver kun til et par timers mor-tid uden for, når den store kan kigge efter den lille. Når vejret slår om til det bedre, bliver det sikkert til lidt mere aktivitet. Jeg håber på at det falder sammen med min påskeferie og vandåbningen i kolonien.

   Slet
 3. Jeg synes også, du er flittig, man fristes ikke lige til at komme ud i sådan en kulde. Så er det i hvert fald kun for at gå en tur :) Men du har jo ret, det er nu, de skal beskæres de kære frugttræer.

  SvarSlet
 4. Dejligt at du er i gang med at så, det er jeg ikke endnu, men det kommer nok :-) Tror at du bliver færdig med æbletræsbeskæringen inden vi får tø, for vejrudsigten ser ikke særlig optimistisk ud. God aften.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...