tirsdag den 26. marts 2013

Drivhushygge

Dagen har hovedsageligt stået på læsning. Jeg bruger en del tid på mit studie i disse dage, hvor jeg har ferie, men stadig kan sende Esther i børnehave. Når jeg ikke orker flere ord og teorier, tager jeg lige en time eller to i kolonihaven, og i dag var ingen undtagelse. I drivhuset var der lunt og godt. Stauderne, som jeg plantede i går står fint i deres potter. Måske er det bare noget, som jeg bliver mig ind, men jeg synes at det ser ud som om de har rettet sig lidt allerede. Det skal nok blive fint, og jeg føler mig rig som planteskoleejer.

I vinters købte jeg to sæt af roottrainers i Bilka. Jeg har nu taget det ene i brug, og sået lathyrus; selvfølgelige en Calus Dalby-variant. Navnet har jeg glemt, men det står på den hvide pind i kassen. 

Lathyrus i roottrainers
Jeg har desværre endnu ikke vand i haven, så der kan ikke vandes det store. I stedet har jeg sat vand over til frøene i en kop. Temperaturen i drivhuset kommer om dagen om på den lune side af 20 grader, så den smule sne kan jeg da hurtigt få smeltet. Foreløbig gør det dog ikke det store at frøene ikke får vand, for de behøver ikke at spirer med det samme. De kræver vist lidt mere varme helt generelt.


Vand på vej
I kolonihavehuset står det ikke så godt til. En kolonist fortalte mig at han og en nabo forleden havde set mit tag lette. De var så venligt at gribe til handling, og sømmede det flyvske tagpap på plads. Nu er jeg meget spændt på hvor galt det i virkeligheden står til. Jeg ved at taget er utæt mindst et sted, og det har jeg planer om at gøre noget ved, når foråret kommer. Udsigten til en mere gennemgribende renovering af taget huer mig ikke; først og fremmest fordi det ikke er noget, som jeg selv kan klarer, og derfor kræver at jeg bede andre om hjælp; dernæst fordi jeg forsøger at undgå for store udgifter til haven, fordi jeg skal bruge mine midler på at sende drengen på efterskole til næste år. I første omgang må jeg nok bede min gode bror om at se på sagerne, så jeg kan få et par tips og ideer til hvordan jeg griber det hele an.

Inde i huset ser alt dog nogenlunde normalt ud, og i dag satte jeg min kolonihavekalender op. Den indeholder egene fotografier fra haven. Tanken er at krydse af hver gang jeg er i haven, og måske skrive en lille kommentar i ny og næ. Det kræver dog at jeg medbringer en brugbar skriver, så det må jeg huske i morgen, hvor jeg forventer at tilbringe endnu et par hyggelige timer i haven.

Kolonihavekalender

5 kommentarer:

 1. Ærgerligt med taget, jeg håber din bror hjælper dig. Det er dyrt at have en på efterskole, det er ikke blevet billigere, siden jeg havde det for 9 år siden.

  SvarSlet
 2. Lyder som en dejlig dag i drivhuset - jeg har også tilbragt dagen i mit, for så får man da en fornemmelse af forår trods alt. :o) Det der tag skal nok være til at få styr på, jeg giver gerne en hånd med hvis det skal være, men rart med gode naboer der lige kan afværge et flyvende tag.
  mange hilsner
  Trine

  SvarSlet
 3. Hej Rikke.Surt med det tag.......håber du får lidt hjælp.
  Dejligt med en dag i drivhuset,hvor det er dejligt varmt.Jeg har også købt en roottrainer til mine lathyrus.....men har ikke sået nogle endnu.Tror lige jeg vil vente lidt til det bliver lidt varmere.
  God påske til dig Jette

  SvarSlet
 4. Hej Rikke.
  Dejligt forårsarbejde du har gang i. Det bliver nok lidt bøvlet senere hen, når du ikke har noget vand, tror du ikke?
  Det er vel nok en fin kalender du har lavet:-)
  Jeg håber dit tag kan laves i en håndevending,så du ikke skal ruineres over det.
  Pøj pøj med eksamen, hvis det er derfor du læser så meget i disse dage.
  Venlig hilsen Malene

  SvarSlet
 5. Hej Rikke! Jeg vil tage dig på ordet, og efterlade en kommentar efter mit 'smugkig' på din blog :) Jeg har læst den fra ende til anden her til aften, hvor er der sket meget i dine år som kolonihaveejer, og hvor var det også skægt at se Esther fra lille purk til lidt større purk på alle billederne :)
  Jeg har selv have nede på Fægangen, som vi købte i efteråret 2011 for små 3500 kroner, med intet andet på end et skur fra 1942, 3 æbletræer, 2 plantekasser og en masse roderi. Vi er så småt ved at være færdige med vores hjemmebyggede kolonihavehus, og jeg eksperiementerer med både køkkenhave og anlægning af nye staudebede. Det er dejligt at være selvforsynende af det grønne :)
  Glæder mig til at følge dig og haven fremover, din blog er blevet tilføjet på follow-listen. Håber du har haft nogle dejlige påskedage i solen!
  Mange hilsner fra Malene på maleneogmaden.blogspot.dk

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...