fredag den 11. januar 2013

Nyt år for bestyrelsesarbejdet

http://markedsforing.dk
Ud over det nye kalenderår, så bringer vinteren også et nyt arbejdsår for bestyrelsen i Sorø Kolonihaveforening. Jeg blev i november valgt for endnu en periode som formand, og nu har vi så taget fat på arbejdet. Det var ikke uden en vis tøven at jeg gik til det første bestyrelsesmøde med den nye bestyrelse. Der har været udskiftninger på 2 ud af 5 pladser, så mange ting vil blive anderledes end tidligere. Generalforsamlingen bød på en større sammenstød og opgør i forhold til mit kolonihavehus, og sagen landede, som jeg tidligere har refereret her på bloggen, ved at mit hus kan forblive på grunden. Det er jeg naturligvis rigtig glad for. Ved valg til bestyrelsen meldte en af de medlemmer, som har ført an i modstanden mod mit hus, og som i 2012 gjorde havelivet temmelig surt for mig, sig. Der var ikke andre kandidater til pladsen, og han blev derfor valgt ind. Jeg er en stor tilhænger af demokrati, og synes helt principielt at man må arbejde sammen med dem, som blive valgt, uanset hvad man personligt måtte tænke om dem. Det var med den indstilling at jeg mødte til bestyrelsesmødet. Til min store lettelse blev det et fint møde, hvor vi fik lagt grunden til samarbejdet på en god måde. Det kommer til at tage tid før jeg helt kan lægge sidste års tvist og strid bag mig, men jeg føler mig nu overbevist om at jeg kan deltage i og bidrage til bestyrelsesarbejdet uden at bringe det i spil. Jeg er spændt på hvordan det kommer til at udvikle sig.

Vi indleder altid året med en middag for bestyrelsen med ledsagere. Øverst på dagsordenen er et idéværksted, hvor vi smider alle vores tanker på bordet og forsøger at organisere dem, så vi husker på det, som vi skal laver og ser på nye tiltag, som vi kan lave. Det er altid spændende, og vi kom langt i arbejdet med at planlægge året. Der er nok at tage fat på, men jeg er fortrøstningsfuld, og ser frem til at tage fat på de opgaver, som landede på min tallerken.

Det er altid spændende at være engageret i foreningsarbejde, og kolonihaveforeninger er ingen undtagelser.

4 kommentarer:

 1. uh - jeg føler med dig - svært møde at komme til. Godt du er fortrøstningsfuld :-)

  SvarSlet
 2. Det skal nok blive godt Rikke. Du væger at glasset er halvt fuld og det er jo en positiv start! God vind og godt nyt haveår til dig og dine :0))

  SvarSlet
 3. Tak for jeres opmuntringer. Det lettede faktisk at komme i gang!

  SvarSlet
 4. Og husk så, at beslutningsreferater er alfa og omega for et godt samarbejde i en sammensat bestyrelse! Så bliver man ikke så nemt snigløbet af vennerne.......

  Siger Lone -som har mere end 20 års erfaring i foreningsbestyrelsesarbejde :-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...