mandag den 29. oktober 2012

Kommentar - Ja-tak!


Jeg holder af min næsten daglige tur rundt i Blogland, og jeg kvitterer for hyggelige, informative eller spændende indlæg med en kommentar i ny og næ. Jeg har i den forbindelse gjort en observation, som jeg har undret mig lidt over. Især fordi jeg kan fornemme at jeg med mine blogs er havnet i en lidt kedelig kategori.

Det ser ud som om der findes to forskellige typer af blogs, når det kommer til kommentarer; dem man kommenterer og dem man ikke kommenterer. Jeg har lidt svært ved at gennemskue hvorfor de enkelte blogs befinder sig i den ene eller anden kategori, men jeg kan se at nogle indlæg høster stor respons, medens andre lige så gode indlæg på en anden blog ingen respons modtager. Måske er der lidt mode i det, og måske skyldes det at nogle blogs har flere læsere end andre, selv om det ikke alene forklarer fænomenet. Det virker som om en kommentar tiltrækker den næste.

Jeg synes at det er ærgerligt at se at en blog har massere af besøg, men kun meget få kommentarer. Det ville være så skønt med mere interaktion, og jeg vil lade dette være mig selv en lærestreg, og i fremtiden forsøge at være en mere ihærdig kommentator. Jeg håber at andre vil tage udfordringen op og også give lidt mere respons på det, som de læser, også her hos mig.

Måske vil jeg en gang i fremtiden stå med et problem i samme omfang som den lille mand på billedet, som jeg har lånt på en tysk blog. Lige nu har jeg ikke noget problem med at holde styr på respons på min blog. Lad os se om det ændrer sig lidt fremover.

33 kommentarer:

 1. Jeg vil gerne kvittere med straks at lægge en kommentar, men er lidt i tvivl om, hvad jeg i grunden skal skrive, og så er det jo lettere bare at gå videre til den næste blog. Jeg tror dog bestemt, du har ret i, at kommentarer avler kommentarer, så dit eget initiativ vil sikkert skaffe dig flere kommentarer. Personligt vil jeg helst lægge en kommentar med et nogenlunde "fagligt" indhold og kan ikke ligefrem sige, at kolonihaver er min store interesse. En anden ting, som måske vil hjælpe, er, at du gør dig til fast læser af forskl blogs. Det kan du dog desværre af en eller anden mærkelig grund ikke gøre på min, så jeg er ikke ude på at kapre dig som fast læser.
  Endelig kan det afholde enhver fra at lægge en kommentar, hvis man skal igennem en besværlig ordidentifikationsproces.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak!
   Jeg håber ikke at man skal igennem alt muligt bogstav-leg for at skrive en kommentar til denne blog. Jeg har virkelig forsøgt at slå det fra. Hvis det stadig er slået til, modtager jeg gerne et godt råd til hvordan jeg slipper af med det. Jeg synes selv at det er træls at makke med, når jeg skriver.
   Jeg har luret det med at blive fast læser, og det er jeg rigtig mange steder. Det var jeg ikke opmærksom på i lang tid, men opdagede værdien af for et par år siden.

   Slet
 2. Jeg tror, at for at få kommentarer på sin egen blog, skal man være flittig til at kommentere på andres blogs. Derudover synes jeg at have observeret, at der er opstået en blog-liga med en kreds af bloggere, der er meget flittige med indlæg og kommentarer indbyrdes på hinandens indlæg. Der er jo kommet rigtig mange blogge til det seneste års tid, og man kan nok ikke nå omkring dem alle, og så bliver det sådan, at man kommenterer på de blogs, der tilhører dem, man er kommet til at "kende". Der er også en del bloggere, der har mødt hinanden IRL, og så bliver det nok nemt sådan, at man holder sig til dem i den skov af haveblogs, der er kommet til.

  Mh Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du har nok ret i at man kommer med i nogle grupper af mere eller mindre formel karakter. Det er selvfølgelig helt ok og helt naturligt. Selv har jeg en lang blogliste, og følger med i det nye, som kommer op. Nogen gange tager jeg en blog af listen, hvis den ikke længere opdateres eller ikke har min interesse. Alligevel kan jeg nå at følge med på ret mange sider, nogle mere grundigt end andre.

   Slet
 3. Det er helt sikker en stor fornøjelse at få kommentarer på sine indlæg.

  Jeg synes, at jeg har lagt mærke til, at der er en sammenhæng mellem hvor mange kommentarer man selv ligger og hvor mange kommentarer man får.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har du nok ret i. Det er også derfor jeg har sat mig for at være mere aktiv selv.
   Jeg savner især respons når jeg skriver et helt konkret spørgsmål eller søger et godt råd.

   Slet
 4. Jeg ved da, at jeg har kommenteret flere gang på din blog Rikke. Men det er jo svært at nå hele vejen rundt. Der er nogle blogge jeg følger mere end andre, men mest fordi indholdet også interesserer. Det være sig nye smukke buske, træer eller lign. som har ens interesse, og så for mit vedkommende pelargonier.
  Men klart at hvis man selv er aktiv på andre blogge, så ser man jo dit milde åsyn og kan via dine kommentarer også ryge på din blog derfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er selvfølgelig klart at man har favoritter, som matcher ens egne interesser. Sådan har jeg det da også selv. Jeg synes bare at det ville være hyggeligt med lidt mere interaktion, og derfor har jeg sat mig for at begynde selv. Det får næsten karakter af en kampagne, men det er bestemt ikke ment som brok. Måske snare en undren over hvordan andre får respons, så jeg kan lade mig inspirere.

   Jeg har i øvrigt netop tilføjet din blok til min blokliste. Jeg er vokset op i Kgs. Lyngby, så du bor jo i mit barndomsområde.

   Slet
 5. Hej Rikke
  jeg har tidligere forsøgt at kommentere på din blog, men kunne ikke få lov.
  Dengang ville jeg bare foreslå, at du satte lister på vinduerne (deler vinduet op i mindre stykker, som et dannebrogsvindue eller lignende)i dit havehus, - synes det ville se rigtig fint ud - det synes jeg stadig :-)

  Nu er jeg spændt på, om denne kommentar kommer igennem :-)
  mvh Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lone
   Tak for din kommentar. Det lyder som en rigtig god ide med vinduerne. Desværre er de i ringe stand, og må nok udskiftes ganske snart. Jeg vil gerne have nogle hyggeligere vinduer og en terassedør når jeg får råd.
   Mvh
   Rikke

   Slet
 6. Tak for din besked på min blog :o) Jeg har meldt mig som fast læser hos dig, og glæder mig til at følge dig :o)
  Det er svært det med kommentarer. Jeg prøver så vidt muligt at kommentere alle dem jeg følger, men det kan knibe med tiden. Og nogle gange synes jeg bare ikke jeg kan kommentere noget fornuftigt på emnet. Men jeg ved jo hvor skønt det er at få kommentarer, så jeg gør hvad jeg kan :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen! Jeg kender godt det med at man ikke lige har noget at sige i en kommentar. Det er vel helt naturligt. Alligevel er det skønt at se at nogen læser med. Derfor vil jeg forsøge at oppe mig og håber på lidt mere respons på min blog fremover også. Det er jo samspillet, som gør det hyggeligt at blogge.

   Slet
 7. Det kan være meget tidskrævende at komme rundt i blogland, og det tager endnu mere tid at kommentere. I nogle perioder har jeg tid til det, og i andre må jeg køre på lavt blus. Det skal jo ikke være stressende at blogge! Men min erfaring er ligesom flere af de ovenstående. Hvis man vil have kommentarer, må man også selv lægge kommentarer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej
   Tak for rådet. Det er taget til efterretning. Jeg er ved at afprøve det allerede. Det er nu ikke fordi jeg aldrig før selv har kommenteret, men jeg vil gøre det mere fremover, og på den måde medvirke til at alle får lidt mere respons på deres blogs.

   Slet
 8. Må tilstå, at jeg selv - her i min blog-eksistens barndom - gør mig tanker om dit emne.

  Jeg har nu - lige om lidt - haft min blog 2 måneder og tænker følgende:

  1.Det fællesskab der er haveblogs imellem overraskede mig (og gør det fortsat) – havde ærligt talt ikke skænket det en eneste tanke og blev meget overrasket over den sociale vinkel også... Har faktisk brugt lidt tid på at finde mig tilrette her og finde eget regelsæt for hvordan jeg vil benytte blog-fællesskabets muligheder.

  2.Nogle indlæg lægger mere op til kommentarer end andre. Indlæg der lægger op til diskussion eller hjælp tror jeg (komplet udokumenteret) høster flest kommentarer – hvilket egentligt er naturligt. Jeg er bevidst om, at en del af mine indlæg hellere vil informere end diskutere, hvilket jeg så efterfølgende kan se giver mange klik, men færre kommentarer. Det er et valg. Så vinklen på indlæg kan tilrettelægges...

  3.Er mange kommentarer egentlig et kvalitetsstempel? Næppe. De er skønne, energigivende og hyggelige, men jeg vil mene, at de vil være farlige at dømme indlægs kvalitet ud fra. Hvis alle forsøgte blot at vinkle og dreje overskrift og indlæg til flest mulige kommentarer, så mener jeg oprigtig talt, at fokus bliver fordrejet.

  4. Blogs med år på bagen har selvsagt haft længere tid til at få faste læsere og skabe relationer (både i og udenfor skærmens uklædelige lys). Det giver flere kommentarer, men siger ikke nødvendigvis noget om det faglige indhold.

  Men skønt du sådan sætter fokus på alt det ”bagvedliggende” – jeg er stadig lidt på gyngende grund i denne for mig nye verden, men forsøger at holde fokus på min blog med den vinkel, som jeg har valgt for den! Være tro mod eget udgangspunkt.

  – Og både i haven og i blogverden er tålmodighed nok en rigtig nyttig kompetence at have med sig:0)

  Mange hilsner fra Katinka Raabymagle (der langtfra altid selv er tålmodig!)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej

   Du har helt ret i at der er et overraskende fællesskab bland havebloggerne. Det har jeg også oplevet som fantastisk positivt. Især er jeg meget begejstret for den hjælpsomhed, som jeg møder alle steder. Det har også været rigtig hyggeligt at møde på blogtræf.

   Ja, der er selvfølgelig stor forskel på hvad et indlæg lægger op til ifht. kommenrare. Mange hilsner er ikke i sig selv et tegn på kvalitet, men det er på den anden side heller ikke så sjovt at skrive til sig selv. Jeg vælger somme tider at lægge en kommentar på indlæg, som ikke har fået respons endnu, og springer måske også over på indlæg, som allerede har mange kommentarer, og hvor jeg er enig i det, som allerede er skrevet.

   Jeg læste om respons og blogs på denne hjemmeside: http://www.seotips.dk/kommentarer-blogs-seo/. Selv om det ikke direkte handler om haveblogs, så er der noget om snakken; gode og kvalificerede kommentarer avler respekt og opmærksomhed til sin egen blog. Det ligger jo fint i forlængelse af min egen indsats for at blive en bedre blog-læser.

   Det er godt tænkt at man skal være tro imod sin egen vinkel eller stil. Om det føre til en stor eller en lille læserskare må så være som det være vil. Det vil jeg huske på.

   Tak for dit indlæg. Det gav stof til eftertanke.

   Slet
  2. Hej KAtinka og Rikke.
   Jeg tror Katinka har fat i noget. Når jeg kigger mine indlæg, så er der nogle, som kalder på kommetarer og nogle der informerer mere og så er der nogle, som på en-eller-anden måde mere er lidt havelog for mig selv. Men det er jeg egentlig først lige blevet bevidst om. Så Rikke - tak for at rejse opmærksomheden :-)

   Slet
 9. Jeg har faktisk flere gange været i færd med at give mit besyv med på dette indlæg, men hver gang slettet fordi jeg ikke kan finde formuleringen. Jeg er meget enig i det flere har skrevet, ikke mindst ovenstående.

  Om jeg læser en blog (og kommenterer) er nok lidt tilfældigt. Normalt læser jeg med via siden haveblogs.dk, jeg tager simpelthen dem jeg kan nå af de senest opdaterede. Om jeg får lagt en kommentar afhænger selvfølgelig af indhold, men også af om jeg ligger og læser i sofaen eller sidder op. Thjaa.

  Jeg holder meget af det sociale i bloggeriet, så selvfølgelig er jeg mere flittig hos dem jeg har mødt i virkeligheden. Forsøger selvfølgelig også at ´gen-kommentere´.

  Ja forsøger da i det hele taget på nettet og irl, at være velopdragen.

  Ha en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kender jeg godt, det der med at læse opdateringer. Jeg finder opdateringerne i min egen blogliste, som jeg har delt i 2; en om kolonihaver og en om alle de andre skønne haver. Jeg har indstillet listen til at vise de seneste opdaterede blogs øverst. Jeg læser også blogs hos dem, som kommenterer hos mig, og hvis blog jeg ikke kender i forvejen. Det er altid spændende at se en ny blog vokse frem. Og så får mine personlige venner også særlig opmærksomhed.

   Jeg genkender også det med at læse blogs i situationer, hvor det ikke lige er muligt at kommentere. Somme tider vender jeg tilbage med en kommentar senere, hvis der er noget særligt, som fangede min opmærksomhed.

   Det er nok en meget god tommelfingerregel at være lige så velopdragen online som irl. Tak for den!

   Slet
 10. Glemte lige; Jeg synes det er godt, at du laver et indlæg om det. Den første forudsætning for at få ´det man vil have´, er jo da at sige det højt.

  SvarSlet
 11. Dit indlæg om kommentarer har i hvert fald givet en masse af slagsen! Spændende diskussion, du der fik startet - well done :)

  SvarSlet
 12. spændende blog du har, den glæder mig til at følge :)

  SvarSlet
 13. Er begyndt at følge din blog og vil studere den nærmere.

  Når man følger en del blogs og læser dem i google reader, glemmer man sgu at smide en kommentar men haster blot videre til den næste (et par hundrede om dagen mindst, incl nyheder) det har du hanket op I med dit indlæg

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Det glæder mig meget hvis mit indlæg har prikket til noget.

   Slet
 14. Ja, ganske enkelt; vil man have kommentarer på sin blog, må man selv lægge nogle. Jeg skriver - når jeg har tid, og det er i perioder - ofte på blogs, hvor ingen andre lægger kommentarer. Men jeg må også sige, at jeg ikke gider blive ved med at lægge kommentarer, hvis blogindehaven ikke svarer eller aldrig nogensinde skriver på min egen blog. Og selvfølgelig skal indlægget være spændende og ikke blot en lang remse af fotos....

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg helt enig i. Jeg synes også at det er mere spændende med indlæg, som ikke udelukkende er en rundvisning i haven. Og så er jeg også opmærksom på at kommenterer på blogs, som ikke har mange kommentarer i forvejen. Jeg lægger ikke så meget mærke til om folk kommenterer tilbage, så det betyder ikke ret meget for min indsats med pennen.

   Slet
 15. Det med kommentarer et nok også lidt et sådan tak for sidst, og der er nok en helt rimelig og klar tendens til at svarer og skriver man selv kommer der mindst lige så mange retur. Selv prøver jeg at svare tilbage, men jeg synes også at det jeg skriver skal være lidt værd. Men indrømmet selv et lille super, flot, lækkert eller andre korte hilsner varmer vel egentligt ligeså meget som et langt indlæg.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, en kort hilsen varmer. Hvis der allerede er en lang liste af rosende ord på et indlæg, afholder jeg mig ofte fra at heppe med. Det er alligevel sjovere med en kommentar med lidt mere indhold, når nu roserne er delt ud.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...