mandag den 2. juli 2012

Aftenvisit i Have nr. 18

Jeg blev vækket i morges af en håndværker, som skulle ordne nogle fuger på vores hus. Han var øjnesynligt sendt af boligselskabet, som desværre havde forsømt at orientere mig om initiativet. Det betød at jeg måtte blive hjemme for at lukke ham ind for at hente vand. Jeg brugte det meste af dagen til at indhente forskellig opgaver for Kolonihaveforeningen. Nu er hjemmesiden f.eks. nogenlunde opdateret igen.

Til aften kørte jeg forbi kolonien for at tage et par billeder og vande i drivhuset. Det var skønt bare at kunne nyde haven. Jeg elsker bare at se hvordan ting vokser til, og jeg har planter nok til hele tiden at have noget at se frem til. Her kommer et par af aftenens perler.
Møtrik på drivhusdøren
Det fremgår måske ikke så tydeligt af billedet at det er lidt af en møtrik, som hænger på døren, men det er det. Flere venlige og hjælpsomme mænd har forsøgt at få den pillet af mit hus, så vognstangen kunne afmonteres. Det viste sig dog at være sværere end først antaget. I dag lykkedes det så endelig for Finn & Co af få den splittet ad. Jeg var der ikke selv, men kunne forstå at projektet havde tiltrukket en del opmærksomhed. Jeg er meget taknemmelig for indsatsen. Tak til alle, som deltog!

Tomat af sorten German Orange Strawberry
I drivhuset er tomaterne ved at være mandshøje. Flere af dem har helt almindelige blomster, men et par af sorterne har sat besynderlige blomster. Nu har et par af dem sat frugter, og jeg er meget i tvivl om hvordan tomaterne bliver. Flere af dem ligner næsten flere sammenvoksede tomater. På billedet ses en sort, som skal sætte store orange tomater. Der er ikke så mange frugter på planten, men de ser ud til at blive temmelig store. Jeg er meget spændt på resultatet.
  
Lathyrus
 Endelig blomstrer mine lathyrus. De klatrer på kastanjehegnet, og jeg har blandet farverne helt tilfældigt (sandheden er at der gik kludder i mine skilte). Jeg glæder mig til at se alle de forskellige farver og til at duften rigtig begynder at sprede sig i blomsterhaven.

Solbær
Ved havegangen står mine 3 solbærbuske. I år har det været plaget en del af bladlus, men jeg har opgivet at bekæmpe dem, og nu ser det faktisk ud som om problemet har løst sig selv. Måske kan bladlus heller ikke lide kolde og våde somre. Nu står buskene med næsten modne bær, og jeg overvejer faktisk at høste dem i denne uge. Sidste år frøs jeg hele baduljen ned, og hvis jeg lægger dette års høst til, kan jeg sikkert lave en fin portion syltetøj. Jeg må forsøge at finde en god opskrift.

Jeg glæder mig til at komme i haven i morgen. Med lidt held kan jeg nå et par timers havearbejde inden jeg skal på besøg hos en gammel ven, som er på ferie på Sjælland for tiden.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...