søndag den 3. juni 2012

Sikke en skøn søndag!

Så langt så godt!
Vi tog i haven fra morgenstunden, og fik en lang og god havedag ud af det. I går var vi med kolonihaveforeningen på tur til Birkegaardens Haver, og i dag har vi stort set været i kolonien hele dagen. Vi får virkelig meget have for tiden, Esther og jeg.

Jeg brugte en del af dagen på at male hus. Det begynder at ligene noget, synes jeg. Det er en drøj omgang at give huset træbeskyttelse, men hold da op hvor det pynter. Jeg har allerede købt en masse småting, som skal være med til at gøre huset hyggeligt at se på og være i. Lige inden vi tog hjem i eftermiddags kom de første 2 fuglekasser op på facaden til højre for vinduerne. Jeg har to til, som også skal sidde på huset. Om fuglene vil bo i dem er nok tvivlsomt, og da slet ikke i år, hvor kasserne er helt nye, men måske til næste år, men man har da lov at håbe. Om ikke andet ser det hyggeligt ud. 

Aspargesbedet har fået en ordentlig omgang i dag. Jeg skal være lidt forsigtig, når jeg luger, for planterne er ret spinkle og af en eller anden underlig årsag har jeg dild som ukrudt i min køkkenhave i år. Måske er der kommer dildfrø i min kompost. Det foresvæver mig at jeg havde en hel del dild det år komposten kommer fra. Hvis det er årsagen, vil jeg på det stærkeste opfordre til forsigtighed med dildfrø i komposten. Dild ligner lidt aspargesplanterne, og derfor er det nødvendigt at være meget forsigtig, så man ikke får fjernet det forkerte. Jeg måtte luge hele bedet med håndkraft, men det gør ikke så meget, når fingrene kommer til at dufte skønt af dild.

Ved middagstid kom min søde nabo Jane og bød os på en udflugt til et lille plantemarked. Vi pakkede Esther i bilen og kørte ud for at bruge penge. Jeg har ikke plads til flere planter lige for tiden, så i stedet købte jeg beslag, så jeg kan sætte altankasserne op på huset, når det er malet færdigt. Jeg har planer om at plante mine nye pelargonie-stiklinger ud under vinduerne. Mon ikke det kan komme til at se fint ud.

I drivhuset blev de sidste tomater og agurker bundet op. Der er virkelig vækst i det hele, og jeg glæder mig til de første tomater. Jeg har allerede blomster i de første planter. Chiliplanterne, som fik nye potter forleden, har allerede rettet sig. Der er frugt på dem alle sammen, og jeg glæder mig sådan til at se hvor store de kan blive. Jeg overvejer at melde mig ind i en chiliklub, som netop er stiftet i vores område. De skal snart holde bytte-plante-dag, og så må jeg være på stikkerne, så jeg får nogle spændende sorter med hjem. Der skal jo gerne være noget til vindueskarmene vinteren igennem, så jeg komme godt igang til næste år også.

Vi kom hjem ved 17-tiden, og inden en time var Esther gået om kuld. Jeg kan også godt selv mærke trætheden i kroppen efter en hel dag i den friske luft og havearbejde. Det er den bedste form for træthed, og jeg nyder den. I morgen skal jeg tilbage på mit beskæftigelseskursus. Jeg ville foretrække at holde mig selv beskæftiget i min have - og det skal ikke koste kommunen en krone.

Published with Blogger-droid v2.0.2

6 kommentarer:

 1. Hvor bliver det pænt. Dejlig farve.

  SvarSlet
 2. Sikken en dejlig produktiv dag. Jeg kan melde om det samme fra min kolo :) Jeg glæder mig til at se, hvor fint du får lavet dit hus.

  SvarSlet
 3. Lyder som en skøn dag med masser af havearbejde ;-)

  Fin farve på huset.

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 4. fin farve. Og ja det er et stort arbejde at give træbeskyttelse, meen du kan da se hvor langt du når.... :-)

  Du når meget!

  SvarSlet
 5. Åhhh ja, man har det bare så godt med sig selv efter sådan en dag - Glæder mig til at følge dig :-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...