onsdag den 30. maj 2012

Drivhuset i slutningen af maj

Zinkbakke med stiklinge og planter til udplantning
Zinkbakke med rester af tomat-, pebber- og chiliplanter. Bagerst nysåede bønner.
Oregano, lav og høj

Chiliplanter i nye potter
Jeg har været i drivhuset i dag. Faktisk har jeg været syg, og havde ikke rigtig energi til det store. Jeg tog mig sammen til en enkelt tur på planteskolen ud på eftermiddagen, og så en tur i det lune drivhus. Chiliplanterne har længe tigget om større potter, og nu er de plantet om. I bunden er lagt langtidsvirkende gødning. Jeg begyndte at bruge det allerede sidste år, og synes at det virker rigtig godt. Man skal kun gøde en enkelt gang, og derefter kan man nyde friske grønne planter resten af sæsonen. Jeg har allerede frugter på mine planter, som er fra sidste år. Jeg håber på at de nye forhold vil sætte gang i væksten, så planterne kommer til at strutte af sundhed og sætte en hel masse chillier. Jeg kom iøvrigt også til at købe mig en ny chiliplante. Den er ikke så stor, og skal give orange frugter. Det glæder jeg mig til.

Zinkbakkerne er ved at være fyldt op med småplanter og potter. En del af planterne skal vokse lidt til, før de kan komme videre. Nogle skal bo i drivhuset hele sommeren, og andre potter rummer nysåede planter til køkkenhaven. Der er også stadig rester af forårets mange så-projekter. Jeg nænner ikke at smide gode planter væk, så jeg leder efter et sted til dem, muligvis hos venner og naboer. Jeg har også planer om at afprøve upside-down-dyrkning af tomater, og gemmer et par planter til det projekt. 

På gulvet står også et gammelt savantefad med et forsøg på at dyrke mine egen krydderier. Jeg har været på plantemarked og købt to forskellige sorter af oregano. Med lidt held kan jeg producerer nok til at tørre og bruge i vinterens sammenkogte retter. Det er mit første forsøg med med oregano, så gode råd modtages med kyshånd.

Det er bare skønt at have et drivhus. Jeg nyder sådan at dyrke planter fra frø til blomstring og frugt. Det er hyggeligt med små og store projekter, og det glæder om at have mange forskellige ting i gang på en tid, for det er ikke det hele, som lykkes lige godt for mig. I morgen skal de sidste tomater og agurker bindes op, så de rigtig kan skyde i vejret. Der skal igen plantes om og ud, og måske kan der blive blomster nok til mine to fine altankasser. Nu må vi se...

Published with Blogger-droid v2.0.2

1 kommentar:

  1. Hvor ser det godt ud i dit drivhus.
    Fin gl. savantefad.
    Tak for kigget.
    Ha´ en god aften.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...