mandag den 7. maj 2012

Maj i det grønne

Maj i kolonihaven
Jeg nyder sådan at komme i haven for tiden. Hver dag er der sket noget nyt, og det gælder bare om at få øje på det. I dag var ingen undtagelse. Nu blomstre den anden række tulipaner lige bag de gule. Det ser så fint ud. I baggrunden ses labyrinten og bagved igen blomsterhaven og drivhuset.
Maj i drivhuset
Jeg har forsømt drivhuset lidt på det sidste. Først og fremmest fordi jeg har haft så travlt med andre ting, men også fordi jeg ikke rigtig kan tage mig sammen til at få sat de sidste glas i. Nu har jeg indset at det ikke bliver lige med det sammen, og jeg er derfor begyndt at bruge huset selv om det er utæt. det ser ud til at fungerer nogenlunde alligevel, og så må glasset komme i, når der ikke er så mange planter at tage sig af. I dag fik tomaterne kasser. Jeg har plantet 4 sorter, to planter af hver i sækkene. Min erfaring er at de bliver ret store, og at 3 i hver sæk er lidt for meget. Det blev også til en kasse med hvide agurker. Dem er jeg meget spændt på. Den sidste kasse skal også plantes til, men jeg løb tør for plantesække, så det må blive i morgen. I den skal stå skoleagurker. Planterne står i bakken på gulvet.
Maj i blomsterhaven
Jeg har lodden løvefod som bunddække under roserne. På denne årstid virker de lidt voldsomme i forhold til de små rosenplanter, men jeg synes ellers at det fungerer ret godt. Jeg har klippet de første par roser ned nu. Den ene havde jeg helt opgivet; ja faktisk har jeg allerede købt en anden rose til at fylde pladsen ud, men det viste sig alligevel at der var et par små spæde spire med liv i. Nu er jeg spændt på om de rigtig kan blive til noget. Ellers må jeg sætte den nye rose i stedet. Den skulle gerne være magen til.
Køkkenhaven
I forgrunden står de sidste rester af spirer fra drivhuset. De skal gerne i jorden inden for de næste par dage. Nu kan de få lov til at stå lidt i blomsterhaven. Bagved kan man skimte køkkenhaven. Jeg er næsten færdig med at plante og så den til. Jeg mangler kun et lille stykke til gulerødder og ærter. Det klarer jeg snart, for der er ikke noget så skønt som færdigt arbejde. Jeg glæder mig til at det hele er sat i gang, så jeg kan få lidt tid til at luge og gøre fint. Lige nu synes jeg at jeg løber om kap med tiden for at få det hele i jorden. Der skulle jo også gerne blive tid til at nyde det hele, og til at gøre noget ved mit hus, som stadig skriger på maling mm.

Det er virkelig skønt at arbejde i haven for tiden. Vejret har været så fint til at gå ude i; ikke for varmt, og ikke for koldt. Dog synes jeg efterhånden at lidt regn ville være på sin plads. Jeg glæder mig til i morgen, hvor jeg igen tager fat der ude.

3 kommentarer:

 1. Gode billeder.
  Hvor er dine tulipaner smukke.
  Tak for kigget.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
 2. Skøn skøn have........og ja det er en travl og dejlig tid lige nu :o)

  SvarSlet
 3. Hvor ser det godt ud. Mine roser er klippet fuldstændig ned på grund af stængelsyge, men de kommer alle igen på nær en. Det samme skete sidste år og de lever endnu, så din skal nok komme sig, det tror jeg.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...