lørdag den 5. maj 2012

Tid til haven igen

Så er det tulipan-tid
Rød og grøn hassel
Jeg tog billederne forleden. Det er ikke blevet til så meget have i de sidste par uger, for der har stået eksamensopgave og konfirmation på programmet. Nu er begge dele overstået, og der bliver igen tid til haven og alle de forsømte gøremål der. Jeg er bange for at mine agurke- og tomatplanter har taget skade af forsømmelsen, men i dag vil jeg forsøge at rette op på sagerne ved at plante om og ud. Med lidt held kan der stadig komme noget brugbart ud af såkasserne. Også mine majs- og hirseplanter skriger på mere plads, og jeg det er bestemt tid til at plante dem ud i køkkenhaven. Jeg har allerede plantet de første lathyrus ud i kastanjehegnet, og jeg håber at jeg når at få resten af dem i jorden i dag. De bryder sig ikke meget om at stå i drivhuset, hvor de alt for hurtigt tørre ud. Min kasse med frø til køkkenhaven er stadig bugnende fuld, så om ikke også jeg skal så lidt. Jeg bliver helt forpustet ved tanken om alle de ting, som jeg er kommet bagud med! Jeg når nok ikke det hele i dag.

I går holdt vi restegilde med mad fra sønnens store fest fredag. Det foregik inde hos mine naboer, og var som altid ret hyggeligt. Til alt held fik de besøg af børn og børnebørn, og de var meget fikse til at få liv i min græsslåmaskine igen. Jeg er bare ikke ret ferm til motorer, og jeg har næsten altid held med at få nogen andre til at ordne det for mig. Nu kører den igen, til Esthers store fortrydelse, og græsset er klippet for første gang i år. Det var godt nok også blevet meget langhåret. Esther krøb op i sin autostol, som åbenbart kan beskytte hende mod al verdens ulykker. Der faldt hun i søvn medens jeg studsede plænen. Hun har også haft et par anstrengende dage.

Jeg glæder mig til at komme i haven, og til at få indhentet alt det, som jeg er kommet bagud med. Der er altid noget at tage sig til, og med et husprojekt på venteliste, kommer jeg ikke til at mangle opgaver at tage fat på i år. Nu håber jeg bare på hæderligt vejr og en veludhvilet og velvillig datter. Senere på dagen skal vi have officiel indvielse af foreningens nye flagstang. Det skal nok blive en fin havedag!

Published with Blogger-droid v2.0.2

1 kommentar:

  1. Dejlige billeder fra haven - rigitg god havedag :o)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...