tirsdag den 3. april 2012

Omlægning af køkkenhaven

Køkkenhaven
Jeg har store planer for min køkkenhave i år. Først og fremmeste har jeg flyttet mit jordbærbed. Det begyndte jeg faktisk på sidste år, hvor jeg tog en masse stiklingen og afsluttede året med at plante dem ud i et nyt bed. Nu står huset måske lidt i vejen for lyset, men foreløbig bliver jordbærbedet hvor det er. Måske skal jeg med tiden udtænke noget andet. Det gamle jordbærbed med 4 rækker kraftige og lidt gamle planter er nedlagt. I dag har jeg gravet de sidste planter op. Det var lidt vemodigt og det føles lidt underligt at grave flotte planter op og smide dem på komposten. Også selv om jeg godt ved, at de har aftjent deres værnepligt, og ikke vil give så godt mere. Når jeg sammenligner dem med de små nye, som knap nok er kommet i vækst i det nye bed, kan jeg godt få min tvivl om vi overhovedet vil kunne høste jordbær i år. Det må tiden vise.

På det gamle jordbærbeds plads skal der nu være blomsterhave. Roserne står langs med drivhuset, og skal blive stående i den ene side af blomsterhaven. Omkring haven skal der opsættes kastanjehegn og inden i haven skal der plantes et kirsebærtræ, som jeg har på laget. Der skal også blive plads til alle georginerene og sikkert også andre blomstrende vækster. Der ud over skal der være en siddeplads, så man kan sidde og nyde blomsterne i fred for nysgerrige blikke og legende børn. Det skal nok blive godt.

I køkkenhaven skal der anlægges permanente bede med stier imellem. Foreløbig er der sat pinde op til de fem bede, og jeg har lavet en plan for indholdet. Jeg glæder mig til at få en lidt mere systematiseret køkkenhave, og med 4 bede i et sædskifte og et permanent bed med asparges, bliver det lettere at planlægge fremover. Jeg har taget hul på gravearbejdet og kørt en lille rest grus på en enkelt sti. Det lover godt for resten af projektet, men jeg kan godt se, at der er lang vej igen. Jeg tror at jeg vil gøre det første bed klart i morgen, for i dag kunne jeg med stor glæde konstatere, at mine aspargesplanter i potter, som jeg såede sidste forår, nu alle er kommet i vækst og sætter fine små spirer. Det betyder at de trænger til mere plads til rødderne, og det vil jeg gerne give dem. Der kommer stadig til at gå et par år før jeg kan høste fra dem, men jeg har ikke svært ved at vente på noget, når jeg kan se at det går den rigtige vej.

Selv om det er koldt og ikke særlig forårsagtigt, er det ok havevejr, så længe det ikke stormer og regner. Jeg vil klæde mig på efter vejret og nyde mit lille stykke jord med en skovl i hånden i morgen. Det skal nok blive godt og måske også lidt koldt.

Published with Blogger-droid v2.0.2

2 kommentarer:

  1. Oh, du har store planer for haven i år. Det bliver spændende at følge :) Det lyder som en god idé med faste bede og sædskifte; så får man det bedste resultat med sine grøntsager.

    Lad os krydse fingre for et bare nogenlunde haveagtigt påskevejr! God arbejdslyst :)

    SvarSlet
  2. Det bliver spændende at følge !
    Og der findes ikke dårligt vejr- bare forkert beklædning :-)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...