tirsdag den 11. oktober 2011

VinterhiDagens havebedrift bestod i at hente de sarteste vækster i vinterhi. En hårndfuld chily- og sukker-planter samt en enkelt pelagonia er flyttet ind i mit soveværelse. Stakke af bøger og æsker måtte vige pladsen for en skøn fodighed. En grøn revolution har fundet sted, og selv om jeg ved at de ikke bevarer deres pragt vinteren igennem, vil jeg alligevel glæder mig til deres selskab i den mørke tid. Det er mit håb at denne særlige vinter-omsorg vil sikre mig et forspring til næste år.

Da jeg boede i Thailand lærte jeg chilli-planten at kende som en busk. Det er mit forbilleder for de planter, som nu står inden døre. Jeg tvivler på at det kan lade sig gøre i vores klimazone, men det skal altså ikke afholde mig fra at forsøge.

Selv om jeg har søgt og spurgt, ved jeg stadig ikke helt hvordan sukker-planten stevia helst skal overvintres. Jeg har derfor besluttet at tage dem med hjem, og håber at de vil overleve ind til næste forår, hvor jeg håber at de kan vokse sig store og flotte. Lige nu er de bare en flok små stiklinger i et par potter. Hvis du har erfaringer med stevia, må du meget gerne lægge en kommentar og gøre mig klogere. Tak!

Published with Blogger-droid v1.7.4

2 kommentarer:

  1. Desværre har jeg ingen erfaringer med stevia......

    Men at flytte planterne ind er en hyggelig proces selv om der så sættes et definitivt punktum for denne gang :0)

    SvarSlet
  2. Jeg har heller ingen erfaring med stevia, men held og lykke med projektet.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...