mandag den 17. oktober 2011

Rikkes Blogdogme

På Havebloggertræf i Landbohøjskolens Haver talte vi mest om haver, men der blev også til til at vende den mere tekniske side af bloggeriet. Flere gav udtryk for at de gerne ville vide hvad andre tænkte om deres blogs, især i forhold til form og design. Det har jeg tænkt lidt over siden, og har ofte overvejet at skrive en kommentar, når jeg synes at det var tiltrængt. Dog har jeg afholdt mig fra at gøre det, for jeg forestiller mig at det er lidt surt at få en kritik af sin blog, når man gerne vil dele noget skønt fra sin have. Der har ikke rigtig været et forum at skrive om selve bloggen.

Derfor har jeg vendt det lidt på hovedet, og i stedet forsøgt at formulere mit eget blogdogme. Det går i al sin enkelthed ud på at jeg har skrevet en liste af retningslinjer, efter hvilke jeg vil blogge.

Du kan finde dem ved at klikke på Blogdogme øverst på siden. Jeg er slet ikke færdig med arbejdet, så jeg tager rigtig gerne imod input. Skriv en kommentar her eller på Blogdogme-siden. Jeg tror at vi har meget at lære af hindanden, og jeg vil gerne blive klogere på hvad andre tænker.

6 kommentarer:

 1. Jeg kan vist ikke kommentere direkte på din dogmeblogside, men vil gerne vide mere om
  1) hvordan man laver diasshow
  2) hvordan man bryder lang tekst ned i en kortere tekst med "smagsprøve".

  Godt du tog fat i problemstillingen,Rikke.
  Kh. Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 2. Tak. Jeg er meget spændt på at høre om hvad I andre lægger vægt på, når i sætter jeres blogs op.

  Man ombryder tekst ved at lave et jump break ved at klikke på det lille ark, som er revet over. Det findes i redigeringsvinduet, hvor man også skriver indlæg. Sæt markøren i teksten, der hvor du vil lave et brud. Klik på "Indsæt jump break", og din blog vil vise den øverste del af dit indlæg og skjule resten. En lille besked til læseren viser at der er mere tekst, hvis man klikker videre. Jeg bruger det ikke ret ofte, men jeg synes at det et smart hvis man skriver meget lange indlæg.

  Jeg laver diasshow i Picasa. Det letteset er at samle billederne i en mappe og uploade det til et web-album. Når man åbner sit webalbum,kan man nogenlunde let finde en inbed-kode, som man kan kopierer ind i sit indlæg. Jeg kan godt høre at det lyder temmelig kryptisk. Måske skulle jeg skrive et indlæg om det i stedet. Du er meget velkommen til at stille flere spørgsmål. Jeg vil meget gerne svare, men jeg tror at det er lidt lettere pr. mail. Sig bare til.

  God efterårsferie
  Rikke

  SvarSlet
 3. Hej Rikke
  Jeg må sige, at da jeg startede med at blogge var jeg fuldstændig novice i kunsten. Det er jeg stadig, jeg har hele tiden tænkt: det kan jeg finde ud af til vinter, om jeg når det til den tid, ved jeg ikke. Det er stadig temmelig uforståeligt for mig, og det er ikke fordi, jeg aldrig har siddet ved en computer før, men blogspot er en lidt anden verden end kontorverdenen :-) Men dejligt hvis vi kan blive klogere.
  Hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
 4. Hej Rikke

  Jeg giver dig ret i mange af dine "dogmer", men jeg er nu også tilhænger af, at hver fugl synger med sit næb. Jeg er også vild med forskelligheder. Det hele må ikke blive for konformt. Når det så er sagt, så er en haveblog uden billeder og en madblog uden opskrifter ret kedelige, og levende baggrunde ikke til at holde ud ;-)
  se iøvrigt en anderledes haveblog her http://zhe-dk.blogspot.com/view/flipcard. Du kan ændre visningen i menuen til venstre

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 5. Hej Ina
  Tak for tippet. Sikke en spændende blog. Jeg må lige se nærmere på den. Der er vist meget at lære.

  Mit dogme er ikke ment som en ensretning, for jeg synes rigtig godt om forskelligehederne, men jeg har bare oplevet at blogs, som skrives på bestemte måder ikke tiltaler mig. Jeg er for eksempel slem til at springe centrerede indlæg over. Jeg tage slet ikke stilling til alt det kreative, men erkender bare at visse ting virker, og andre gør ikke.

  Jeg bliver altid inspireret af at læse andres blogs, og derfor er mine egne også under konstant forandring.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...