søndag den 23. oktober 2011

Efterår i Have nr. 18Det er utroligt at roserne stadig kan producere så smukke blomster, her sidst i oktober, hvor nattefrosten flere gange har været på besøg. Jeg kvitterede ved at luge rundt om fødderne på dem, så ukrudtet ikke har for godt et forspring til foråret.

Jeg havde Esther med i haven, og så skal der ske ting og sager. Hun er glad for at hjælpe til, så det gælder om at finde projekter, som hun kan deltage i. Derfor gik jeg i gang med at rydde op i køkkenhaven. Nu er hegn og stativer fjernet, og de fleste planter fældet og smidt på komposten. En del ligger dog tilbage som jorddække i den del af køkkenhaven, som ikke har rød kløver i bunden. Det pyntede at få ryddet lidt op, og det er altid dejligt at man kan se, at man har været der. Jeg er allerede gået igang med at planlægge næste års køkkenhave, og jeg har lært et par ting i år. Først og fremmest ved jeg nu at jeg ikke rigtig bryder mig om at tingene ikke står på rækker. Jeg vil gå bort fra den mere kreative plan og tilbage til den traditionelle, hvor det er let at komme til alle planter, og nemt at overskue hele stykket. Altså; ikke noget med kantplanter, flader og felter til mig til næste år (hvis jeg da ikke lige får en eller anden genial idé, som jeg bare må afprøve!).

Det er også tid for oprydning i haven i det hele taget, og ting som grill, flagstang, regnmåler og diverse spande og baljer bliver for tiden samlet ind og sat væk. Min have er ikke ligefrem i læ, så det gælder om at ryddet alt af vejen, som kan blæse omkring, og det kan selv ret store ting. Sidste år smed stormen blandt andet mit havebord ind imod drivhuset. Det kostede et par ruder, og dertil en stor portion ærgelse. I år er bordet sat væk allerede, men jeg pønser stadig på en god plan for planteskolen, som huser mine aspargesplanter og en håndfuld potter med stauder, som skal plantes ud til foråret. Jeg skal nok komme på noget, som ikke kan blæse væk og ikke bliver oversvømmet.

Der er ikke mange mennesker i havekolonien sådan en skøn formiddag, men vi traf da lige en enkelt kolonist, som også havde taget familien med i haven. Det er altid hyggeligt at få en sludder og et godt råd. Jeg har meget glæde af at lytte til de andres erfaringer og ideer, og jeg deler også gerne mine egne. Det er noget af det bedste ved at have kolonihave; man er i forening med folk, som brænder for det samme.

Published with Blogger-droid v1.7.4

3 kommentarer:

  1. hvor er de smukke! blomstrer de stadig?

    SvarSlet
  2. Ja, billederne er fra i dag.

    SvarSlet
  3. Hvor er det dejlig at du stadig kan nyde dine smukke roser.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...