lørdag den 8. maj 2010

Drivhuset er godt på vej


Så kom vi endelig igang med fundamentet. Vejret har været overskyet og stille, og egnede sig godt til byggeri, så Kirsten tog med i haven, for at arbejde på drivhuset.

Det holdt lidt hårdt at få indkøbt de nødvendige rør til at støbe i, men XL-byg var leveringsdygtige, og den flinke mand savede endda rørene ud for mig. Barnevognen blev brugt til at transporterer rørene hjem på, og så gik vi igang med at bore huller.

Vi lagde fint ud, men snart skulle en temmelig stor sten sætte en stopper for fremskridtet. Kristen tog det vist nærmest som en personlig udfordring, og endte med at grave et kæmpe hul, for at få stenen af vejen. En overgang var vi bekymrede for om vi havde fundet et dinosaurskelet eller en stenalder brolægning, men det var vist bare en stor sten i en halv meters dybde. Da vi endelig kom ned til den, blev den vippet over i siden af hullet, og vi borede videre til røret, som skulle ned i 80 cm dybde.

Alle rør er nu sat, fundamentet er lagt på i vatter og diagonalerne stemmer, så vinklerne er rette. Jeg glæder mig til at støbe det fast, men det bliver ikke idag, for nu er Esther vågen, og hun har ikke tålmodighed til alt for meget havearbejde.

Tak Kirsten for en rigtig hyggelig dag i haven. Vi er vist begge lidt trætte i kroppen af alt det graveri. Det føles godt at være kommet så vidt, og jeg håber at vi kan rejse resten af huset i løbet af den kommende uge. Hvor bliver det bare skønt at kunne gå inden døre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...