tirsdag den 10. september 2013

Hurra, jeg har vundet et bærbed!

Bærbeds-konkurrence på Midtsjællands Planteskole
Havens Dag var Esther og jeg på hele to planteskoler. Først var vi på Broby Planteskole, hvor vi havde håbet at kunne hitte et af de 10 gavekort, som var gemt på planteskolen. Desværre var de gemt alt for godt til os, så efter en times tid mistede Esther koncentrationen, og vi droppede skattejagten. Det var ellers fine præmier på 250 kr. pr. gavekort, men det blev altså ikke os, som fandt dem. Efter en time var der kun fundet 3 kort, så det var altså ikke bare os, som ledte forgæves.

Præmie-bedet
Uden for planteskolen var der arrangeret loppemarked, så vi tog lige en runde til de mange boder, før vi kørte videre. På markedet købte jeg en enkelt ny staude, en helt almindelig sankthansurt. Alle som har dem tilbyder altid, at man kan få en aflægger, og jeg er sikker på at de mener det, men det er bare aldrig lige samtidig med at jeg er klar til at modtage en aflægger, så det er ikke blevet til noget. Nu har jeg så spenderet 25 kr. på et eksemplar, som skal stå i det lidt kedelige bed langs gavlen på mit rækkehus. Der skal de nok komme til at lyse op, og jeg glæder mig til at få dem i jorden. Så kan det være at jeg med tiden kan blive selvforsynende med aflæggere.

Fra Broby kørte vi til St. Ebberup hvor Midtsjællands Planteskole ligger. Der kan jeg rigtig godt lide at handle, for der er super hyggeligt og altid den bedste service. De er specialister i hostaer, og har både udfordret og inspireret mit forhold til dem. Faktisk har jeg tidligere købt ind til flere forskellige sorter til mine haver. På planteskolen havde de et par konkurrencer; den ene en landsdækkende konkurrence om et drivhus og den anden en lokal konkurrence om et bærbed. Jeg tilmeldte os begge to til konkurrencerne, og tippede på at der var 218 løg i glasset. Der viste sig at være 219 løg, så jeg vandt planterne sammen med en anden med det samme bud. Vi får et bærbed hver. Det må da siges at være temmelig flot.

Jeg havde i forvejen planer om at flytte flere af mine bærbuske, så nu må jeg vist i krig med at lave en helt ny plan. Jeg er meget spændt på hvilke planter og sorter præmien indeholder. Det ser godt ud, så jeg glæder mig til at få jord under neglene. Nu skal jeg bare lige finde ud af hvor meget det fylder og måske finde en venlig sjæl med en lidt større bil end min.


Tak til Havens Dag og Midtsjællands Planteskole!

8 kommentarer:

 1. Stort tillykke med din fine gevinst, det bliver spændende at se hvad du får ;o)

  SvarSlet
 2. Hvor fedt, tillykke med gevinsten.

  SvarSlet
 3. Hej Rikke.Stort tillykke med gevinsten.Det bliver da spændende at se hvad du får af bærbuske......så skal der rigtig planlægges.
  Godaften Jette

  SvarSlet
 4. Til lykke med præmien.
  Og den planteskole skal jeg da lige have kigget lidt nærmere på. Har aldrig hørt om den før :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, planteskolen kan godt anbefales. De har alle mulige sjove hostaer; både de meget små og det helt store, med alle bladformer og farver.

   Slet
 5. Tillykke med dit bærbed - det bliver spændende at se, hvad du får og hvordan dit nye bed kommer til at se ud :-)

  SvarSlet
 6. Tak for lykønskningerne. Jeg glæder migtil at kunne vise billeder af gevinsten og det nye bærbed.

  SvarSlet
 7. Til lykke med det nye bærbed! Det er da en sjov ting at vinde :-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...