fredag den 19. juli 2013

Fuglene flytter ud

I går flyttede Fuglius, Fuglian og Fugliette også i kolonihaven, og de nyder det lige så meget som Esther og jeg. Jeg har lavet et skyggetag til dem af avispapir, og i nat har de stået i drivhuset, hvor der er læ for dem. Når solen tager fat igen, skal de ud under kirsebærtræet igen. Der er både skygge og læ, og fuglene har travlt med at synge med i havens fuglekor. 

Fuglene flytter ud
De ser ud til at trives ude i haven, og lagde ud med at tage det helt store sommerbad i vandskålen. Jeg tror at jeg kommer til at fylde efter ganske ofte, for fuglene ser ud til elske vind og vand. Det er hyggeligt at have fuglene med, men det var ikke helt enkelt at flytte dem. Jeg har et temmelig højt bur, og det kunne under ingen omstændigheder kantes ind i min bil. Heldigvis tilbød Jane, min nabo i kolonihaven, at hente dem i sin bil, som er lidt mere praktisk til formålet. Jeg håber at hun vil hjælpe mig hjem med den om et par uger igen. 

Det hele blomstre for tiden, og der er så mange skønne motiver i haven. Jeg er ikke den store ørn med kameraet, men man kan næsten ikke lade være med at knipse, for at holde på alt det skønne. Med lidt held kan man få en stor del af skønheden med hjem. De er gode at kigge på, når vinterens mørke sænker sig, og haven igen bliver brun og kold. Du får lige et lille udvalg af nogle af mine favoritter.

Jeg kender ikke navnet, men det er lidt sjov med alle sine prikker
Pompon georgine
Stor pink georgine
Valmue på vej
Ud over at hygge sig med naboer og venner i havekolonien, har jeg også nået at gøre lidt med min havegang, som var groet alt for meget til. Jeg valgte den letteset løsning, og kørte over den med plæneklipperen. Derefter fik den en ordentlig tur med riven for at jævne de største bunker ud, og nu står den nogenlunde trimmet. Jeg vil ikke bruge en masse energi på at få den ren og fin, men den skal jo heller ikke være kilde til ukrudtsfrø til hele haven. Jeg overvejer stadig at så den til med græs, men det er det alligevel lidt for tørt til for tiden, så måske senere.

Lige nu er vi hjemme for at lade op (og blokke). Jeg kan ikke klare mig ret længe uden en lille opladning af kamera, telefon og iPad. I dag lader jeg også på Jeppes nye telefon, som er helt nu og skal sættes op i dag. Det er godt at kunne hjælpes lidt ad, så jeg glæder mig til at kunne hjælpe til med det. Om en times tid er vi igen på vej ud af døren. Haven skal nydes, og i aften skal vi vist være med til noget fælles-grillning et sted i kolonien. Det skal nok blive hyggeligt.

3 kommentarer:

 1. Hvor hyggeligtmed fuglene. Undulater er nu ikke så sarte, bare de har skygge og læ. Jeg har også nogen, som der skal bygges en voiliere til :)
  Jeg regner med de kan flyve sammen med hønsene og så lave en anden voiliere til mine små zebrafinker.
  Det lyder altså hyggeligt i sådan en kolonihave.
  Og tak for fine billeder .
  Kh
  Marianne

  SvarSlet
 2. Hyggeligt at have fuglene med i haven og dejligt at konstatere, at de nyder det lige som meget som menneskene :)

  Den høje plante med prikkerne er en lægekvæsurt, sanguisorba officinalis.

  SvarSlet
 3. Ja det må da ende med en voiliere til de små pipper.....det vil de elske. Dig som er en dygtig handywoman! Sikke en anlæg de kunne boltre sig i.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...