fredag den 12. juli 2013

Byggeri, blomster og haveferie

Jeg har haft travlt i dag. Det var min sidste byggedag uden Esther, som ind til i dag har været i børnehave. Nu er hendes ferie gået i gang, og de næste par uger skal vi hygge os sammen. Derfor har jeg knoklet for at få hendes nye høje seng klar, så vi kan holde ferie i kolonihaven. I dag stod den på andet lag maling i den blå afdeling, indkøb af materialet til sengen, montering af indfatning til vinduet og til sidst opsætning af sengen. Da jeg kom så vidt, måtte jeg kalde forstærkning ind, og Godwin kom ud og gav mig en hånd. Han var lidt skeptisk over for projektet, og det var da heller ikke helt let at få den gamle seng monteret i højden. Vi endte med en løsning, hvor vi stablede sengen op på ølkasser, spande, regler og til sidst en dukke-dyne, for at få det hele i lod og vattet. Da bunden var i højden, skulle der skrues hurtigt, og Godwin stod for den del af arbejdet. Selv om det ikke er så let, som det ser ud, blev han hurtig dygtig med skruemaskinen, og vi fik sat sengen fast. Hvis ellers pladerne på væggene er i nogenlunde god form, skal sengen nok blive hængende. I første omgang skal den jo kun bære lille Esther, og så må vi holde øje med om den den klare belastningen, når hun efterhånden vokser til. Selve lamelbunden var ikke vild med Godwin, så det kan godt være at der skal nye lameller i en dag, men lige nu skal jeg bare finde en madras, som kan passe, og så kan Esther kommer i seng.

Godwin skruer seng op
 Bemærk især stakken af kasser og spande, som bar sengen, medens Godwin monterede den på væggen.

Godwin i den nye køje
Jeg har allerede snedkereret en sengehest, som skal sættes på, når vi har besluttet os for en stige-løsning. Igår købte jeg en gammel ribbe, men jeg er lidt i tvivl om hvor den eventuelt skal monteres, for at kunne fungerer. I morgen rydder jeg byggerodet ud, og så må vi prøve os lidt frem med møblerne.

Georginerne er begyndt at blomstre. De små har længe stået med et mylder af lilla blomster, og nu begynder de store at melde sig også. Blomsterhaven er næsten dækket af blomstrende vækster, ikke alle sammen nogen, som jeg har sat der. Det er sjovt når det hele blomstrer, og jeg nyder de skønne farver og former.

Georginer i blomsterhaven
Georgine under kirsebærtræet
Roserne er også godt i gang for tiden, og selv om de skal slås lidt med løvefødderne om pladsen, er de godt med. Især står denne skønne rosa sag meget flot. Tænkt at jeg dødsdømte den sidste år, fordi den så så frostskadet ud, at jeg ikke troede på at den ville komme igen. Godt at jeg ikke gravede den op!

Rose i Blomsterhaven
I drivhuset går det stærkt med tomaterne for tiden. De røde dadeltomater har sat mange fine frugter, som endnu ikke er blevet røde. Desværre ser det ud som om en del af dem har fået griffelråd, lige som jeg oplevede sidste år. Jeg vil lige undersøge hvad man kan gøre ved det, for jeg vil helst ikke miste hele høsten på den konto. Planterne med de gule tomater står med imponerende mange blomster på enorme blomsterstande. Hvis der kommer tomater ud af alle dem, kan vi se frem til virkelig mange gule tomater. Det var vist også det, som de lovede i frøkataloget, men man kan jo aldrig vide om de vil trives i mit drivhus.

Tomatblomster
Langs med kvashegnet har det etårige klatreplanter for alvor indtaget pladsen, og nu kan man virkelig se at de griber fat i hegnet. Det ser rigtig godt ud, og jeg nyder deres farverige velkomst, når jeg går ind i haven.

Klatreplanter på kvashegn
Her til aften har jeg været i haven for at vande. Det er efterhånden så tørt, at man må gribe til haveslangen, for at holde det hele i vækst. Jeg hygger mig med at gå og vande, og lader tankerne flyve. Desværre blev min opmærksomhed hurtigt fanget at den enorme mængde af ukrudt, som især plager min køkkenhave. Hvor skal det blive godt at komme i haven igen... selv om jeg har været der hele ugen, har jeg jo kun været i huset. Nu ser jeg frem til jord under neglene, nyt fyld i kompostkassen og måske endnu et hold spinat i køkkenhaven. Vi må jo bruge den skønne varme til noget, og så pyt med at man må vande, for at få skidtet til at gro.

Ganske snart begynder vores haveferie, og vi glæder os alle tre. Godvin glæder sig til at have huset for sig selv, og Esther og jeg til at prøve at bo i kolonihavehuset. 

3 kommentarer:

 1. Hold da op hvor har du gang i meget - og sikke en handykvinde du er. Jeg ville ikke turde kaste mig ud i noget med at bygge, det ville bare blive skævt ;)

  Noget med manglende tålmodighed, tror jeg ;)

  Hvad sagde Esther så til den blå farve?

  SvarSlet
  Svar
  1. Esther er vild med det blå, og havde gerne sovet midt i byggerodet, hvis hun havde fået lov.
   Jeg har ikke før bygget om, men har været med til andres projekter, så jeg tager det lidt som det kommer, og tager gerne imod gode råd fra mere erfarne bygge-folk. Ind til videre går det efter planen, og jeg ser frem til at kunne tage det i brug.

   Slet
 2. hvor ser det skønt ud med georginerne! Jeg havde problem med mine tomater sidste år. Jeg tror det var fordi vi havde valgt en plantesæk med gødning i. I år har vi plantet i den mest skrabede vi kunne finde og har sået en lav sort, der gør at jeg fortryder at vi ikke har en hylde til krydderurter i toppen - vi har jo kun et lille vægdrivhus.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...