lørdag den 6. april 2013

Georginerne i drivhuset

Georgine-skud
Georigner i potter
Første hold af georginer er nu kommet i potter i drivhuset. Jeg ved godt at der stadig er udsigt til nattefrost, men det går altså ikke længere at have dem i kælderen. Derfor er den første kasse, den med de små georginer, nu flyttet ud. De havde allerede sat små grønne skud, og var i den grad klar til at komme i jorden. Sidste år plantede jeg dem direkte ud, men i år må de lige have et stop over i drivhuset. Når lyset og varmen ikke følges planmæssigt ad, forstyrrer det jo os alle sammen, planter så vel som havefolk.

Jeg har plantet dem i muld fra de billigste plantesække, tilsat et par håndfulde organisk gødning. Jeg har ikke prøvet denne metode før, så jeg håber at jeg har valgt et passende forhold, så de stakkels planter ikke bliver svedet helt af. Heldigvis skal de ikke stå i potterne så længe, og så kan de jo brede rødderne ud i den almindelig jord, hvis de trænger til lidt jordforandring.

Det blev til en hel del potter. Oprindeligt kommer min lille samling af små georginer fra et par bakker, som jeg købte for flere år siden til altankasserne. Det er tydeligt at de trives med mere plads end altankasserne tilbyder, og selv om der gik et par til sidste vinter, er der stadig mange, og flere små planter-børn i tilgift. Hvis jeg bliver rigtig god til at overvintre dem, kan jeg med tiden får en ret fin samling. Nu står de i potter i plantekasserne i drivhuset. Jeg har lagt låg på, for jeg vil ikke risikerer at det bliver for koldt for dem. Om et par dage skulle det være slut med nattefrosten for denne omgang, og så skal planterne naturligvis have lys igen. lige nu må de nøjes med jord. Man kan ikke få det hele.

Varmekasser til georginerne i drivhuset

8 kommentarer:

 1. Det er en dejlig tid vi går i møde og smukke georginer er en fryd for øjet når de står i blomst
  Jeg har tænkt mig at så ærteblomster og andre sommerblomster i mine hjemmeproducerede avispotter i morgen ;-)
  God weekend !

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret, georginer gør det ikke alene. Jeg har sået latyrus allerede, og en enkelt af dem er nu kommet op. Resten skal nok komme. De er ret taknemmelig. Det er rigtig godt at drive dem i avispotter, for de laver et stort rodnet, som ikke har godt af at blive forstyrret.

   Slet
 2. Hej Rikke.Jeg tror da også lige at jeg skal have mine dahliaknolde fundet frem,og sat i jorden.Jeg plejer at forspire mine i drivhuser.Så i næste uge tror jeg nok at frosten er væk derinde.God weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg burde nok have ventet til midt i næste uge, men jeg kunne altså ikke nære mig. Når nu de står med grønne spirer og råber på jord...

   Slet
 3. Hæ, du fik mig op af sofaen, Rikke, for selv om jeg har lavet et 'gør dine Dahliaer klar'-indlæg på HAVEFOLKET, så havde jeg stadig to kasser indtørrede (men levende) knolde stående i kælderen.
  Afsted ud i drivhuset. I rodalonvand med dem og ind i sofaen og skrive til dig.
  Tak skal du have!!!

  Om lidt går jeg på potten hø hø hø.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikke en redelighed! Det var ikke godt, hvis de var gået til i kælderen. JEg læste godt indlægget på HAVEFOLKET. Jeg har før benyttet den enkle metode med at plante direkte ud, men det går altså ikke i år, så nu bliver det på denne måde. Jeg regner også med at plante ud igen i morgen. Der er flere i kælderen, og jeg er vist også kommet til at købe nogle nye... det kan jo smutte.

   Slet
 4. Jeg har også hentet mine georginer op fra kælderen idag. Jeg var virkelig spændt på hvordan de havde det, jeg har nemlig slet ikke set til dem hele vinteren. Men heldigvis ser de fine ud, der er lidt mug på nogle enkelte, men det er let nok at fjerne. Regner med at jeg skal have dem sorteret lidt i morgen, men venter lidt med at potte dem op. Vi har et frostfrit rum i vores maskinhus, så der står de fint.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjyllalnd

  SvarSlet
 5. Hej Rikke...
  Ja jeg har altså også pottet mine geoginer op for længe siden, de står ude i redskabs skuret foran vinduet, håber bare de klarer den på trods af kulden der.

  Nu har jeg så lige købt 2 Clematis i Netto... hvor skal jeg gøre af dem, de har jo sikkert aldrig været ude i kulden endnu, og skal afklimatiseres inden de kommer ud, så nu står de i bryggerset og venter på jeg finder på noget.

  Hvorfor kan vi ikke bare få det forår, så vi kan komme igang???

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...