fredag den 15. februar 2013

Fodspor og forårsbebudere

Fodspor i sneen
Julerose i knop
Fra min nabo, over min græsplæne, ned ad min havegang og ud af min indkørsel går et spor af trillebør ført af person iført træsko. Gad vide hvad det skal betyde? Jeg kan se at Jeppes trillebør er væk og at sporet fører fra min have og i retning af indkørslen til kolonien. En mystisk sag. Måske skulle jeg lige forhøre mig i kolonien. Der er sikkert en rigtig god forklaring.

I sneen bag mit æble-espalliere vokser en række juleroser i forskellige farver. Allerede nu kigger store knopper op over sneen og lover mig en fin blomstring, når vejret mildnes. Jeg glæder mig rigtig meget. Jeg får helt lyst til at tage dem med ind og nyde dem på forhånd. Jeg gør det ikke, for jeg vil så gerne have at de vokser godt til og bliver til store kraftige planter i haven.

Jeg var i haven for at hente lidt remedier til at så her hjemme. Jeg ved godt at det er alt for tidligt for de fleste vækster, men det er altså den helt rigtige tid at så chili på. Det tilfredsstiller samtidig min trang til at dyrke et eller andet; en iver, som jeg ellers lader gå ud over undulaterne, som spiser forspirede frø som kosttilskud. I år har jeg ingen chiliplanter til overvintring, og jeg har købt frø til en enårig sort. Jeg håber at de kan komme godt igang her hjemme, så de kan bære flotte frugter i drivhuset i løbet af sommeren.

Roottrainers
PS. I Bilka fandt jeg roottrainers, som Claus Dalby er en stor fortaler for. Jeg købte et par kasser, som skal bruges til foråret. Jeg har besluttet mig til at årets havetema skal være FRODIGHED, og det kræver at alle min småplanter kommer godt igang. Roottrainer-kasserne koster 79 kr. og har 20 rum hver.

8 kommentarer:

 1. hej Rikke.Sjovt nok var jeg i Bilka i går og købte også roottrainers.Tak for du mindede mig om at det er tid til at så chilli.
  God weekend til dig.Jette (mit lille gods)

  SvarSlet
 2. Mystikken breder sig med spor i sneen, det er ikke nemt at skjule noget, når der ligger sne. Lad os håbe, at der er en god grund til at gå gennem din have :) Dejligt med juleroser, der er på spring.

  SvarSlet
 3. Uha hvor mærkeligt med fodspor i sneen! Der må være en god grund til at trillebøren også er forsvundet!?
  Spændende med de roottrainers ...dem vil jeg da gerne høre mere om. Altså om de virker på den gode måde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal nok vende tilbage med erfaringer, når roodtrainerne er kommet i brug. Jeg købte pluggbox sidste år, og dem var jeg ikke ubetinget begejstret for. Jeg laver et indlæg om begge dele, når der er kommet planter i jorden.

   Slet
 4. ....håber at sporene er et godt varsel Rikke ;0) Frodighed lyder som et super godt tema for det kommende år.......tilføjet lidt sol og varme ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, frodighed kommer nok ikke af sig selv. Jeg satser selvfølgelig på en super fin sommer. VI havefolk er vejr-optimister.

   Slet
 5. Hej Jeg købte også både rootrainers og plugbokse sidste år og man skal tænke lidt over hvad man sår i hvad, MEN tror på sigt det er Rootrainers men de skal stå på noget da der er huller i bunden , så der er gode og dårlige ting ved begge. Men de store huller i Rootrainers er gode til f.eks klokkeranke og ærteblomster. Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Er der også huller i bunden af bakkerne til rootrainers? Jeg har ikke fået kigget grundigt på dem endnu. Jeg gik ud fra at de kunne stå i vindueskarmen. Hullerne i plugboxen er så små, at man lige skal tænke over hvad man sår det. Måske skulle jeg så i PB og plante over i RT... Nu må vi se. Foreløbig er kunsten at lade være med at så for tidligt. Det er bare så fristende.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...