mandag den 28. maj 2012

Aftenvanding og eftertanke

Vanding af jordbærplanter
Der må vandes på lige datoer i Have nr. 18. Som regel tager jeg i haven for mig selv, når Esther er lagt og voksentiden begynder. I dag har vi dog sovet til middag, og derfor er hun længere oppe i aften, og var med i haven.

Helst så jeg at haven klarer sig med det vand, som naturen nu en gang tilkender den, men jeg har svært ved at se passivt til, når der findes midler mod den totale udtørring. Derfor vander jeg, når det er mest nødvendigt, og sådan er det altså lige for tiden. Hver anden aften får roser, georginer, køkkenhave, jordbærbed og drivhuset en omgang med slangen. Det er nærmest meditativt at vande, og giver mig god tid til eftertanke.

For tiden tænker jeg mest over alt det bøvl, som mit nye hus har afstedkommet. Folk klager til bestyrelsen over huset, til kommunen over bestyrelsen og til hinanden over kampen. Senest har bestyrelsen også modtaget en klage over modstanden mod bestyrelsens beslutninger! Selv ønsker jeg mig bare ro om spørgsmålet. Jeg har meget mere lyst til at tale om økologi, blomster, grøntsager, kompost, ukrudt, græs, frugttræer og alt det spændende, som foregår i haven for tiden. Jeg ønsker mig en anden dagsorden, hvor fokus flyttes fra brok til hygge. Hvor klager erstattes med åbenhed og nysgerrighed. Hvor sure miner droppes til fordel for smil og oprigtig venlighed. Jeg vil bruge lidt tid på at overveje hvordan jeg kan medvirke til det. Indledningsvis har jeg besluttet mig til at smile til verden og ikke synke ned i sumpen af isolation og sure bemærkninger. Hos mig kan alle få et smil og en hyggelig hilsen. Her er der plads til en snak over hækken med alle, som vil tale om have, vejret og verden. Jeg vil være med til at slå en anden og mere positiv tone an. Jeg lover at melde tilbage, når det for alvor slår igennem i min havekoloni.

 Published with Blogger-droid v2.0.2

3 kommentarer:

 1. Vand må der altså til engang i mellem. Jeg har det fuldstændig som dig, ville helst undgå det, men kan ikke bære at se alle de skønne sager sygne hen. Nu skulle der komme lidt væde fra oven i den kommende uge og det er nu altså den mest optimale vanding der findes. Hvor er det bare ærgerligt at der skal være så meget brok i denne verden, men skønt at du vælger ikke at lade dig gå på af det og smiler til verden.
  Mange hilsner
  Trine

  SvarSlet
 2. Held og lykke med det projekt håber det lykkes :o)

  SvarSlet
 3. Spændende tanker om livet i en bestyrelse i en kolonihaveforening. Jeg er sikker på, at en positiv indstilling og tilgang til tingene kan være med til at flytte noget - også selvom det går langsomt. Jeg ønsker for dig, at du kan være med til flytte fokus i din forening fra brok til fremadskuende livsglæde. Det er egentlig så nemt at lade sig smitte af andres negative stemninger, så hold godt fast i det positive. Jeg glæder mig til at følge dine tanker :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...