torsdag den 5. april 2012

Blomsterhaven tager form

Blomsterhavens kastanjehegn på vej op.
Der sker virkelig ting og sager i haven dag for dag. Esther og jeg var tidligt ude i dag, og vi var næsten de første i kolonien. Foruden os var der kun et par, som læssede sten af. Hurtigt blev der dog liv i kolonien, og det flotte vejr lokkede mange ud i det grønne. Det er dejligt at mærker at folk glæder sig over gensyn med både haver og kolonister efter en lang vinter.

Det var min tanke at tage fat på reparation af drivhuset. Det er ikke min favoritdisciplin, og jeg ved ikke noget værre end at rette op på ærgelser. Jeg har stadig lidt glas på lager, så det lykkedes mig at sætte to rækker i uden at skulle på indkøb. Det er ikke så let at arbejde med glas medens man holder øje med en tumling. Jeg ville helst undgå at nogen eller noget kom til skade. Det lykkedes, men jeg har stadig et stykke vej tilbage, før drivhuset er i topform igen. Esther derimod er i fin form allerede. Hun fandt sin dukkevogn og dukke frem, og hyggede sig gevaldigt ved gensynet. Senere kom bagboen med sine 3 unger, og så var der også nogle at lege med.

For en uges tid siden fik jeg leveret kastanjehegn fra Bilka til min adresse hjemme. Det var ikke helt meningen, men sådan kan det gå. Heldigvis har jeg gode naboer, og i dag ringede Jette og tilbød at flytte mine hegn for mig. De havde lånt en trailer til at hente nyt hegn til deres have, og ville tage mit hegn med retur, da havekolonien ligger lige ved jem&fix, hvor traileren var lånt. Meget smart! Med hegnet i haven var det let at beslutte sig til den næste opgave. Jeg gik selvfølgelig i krig med blomsterhaven. En hurtig tur til føromtalte byggemarked og så i krig med pælebor og skovl. Esther var mig en god hjælper, og skovlede jord tilbage i hullerne, så jeg kunne stampe. Det er vist første gang hun udfører en reel opgave i haven. Flot! Jeg er endnu ikke færdig med at fæstne hegnet, for mine kræfter slap op, men jeg kom langt nok til at få et godt indtryk af det endelige resultat. Jeg er rigtig godt tilfreds. Hegnet er ret åbent, men giver alligevel en god fornemmelse af rum, når man er inde i blomsterhaven. Jeg håber at vejret arter sig i morgen, så jeg kan gøre hegnet færdigt og begynde at plante ud. Der er allerede en del planter i kø for at komme ind i blomsterhaven. En del kommer fra køkkenhaven, som jo er under omlægning.

Blomsterhaven udefra.
Min bror kom forbi med min nevø Rasmus. De gik i krig med at rette op på huset, så det kommer helt i vatter. Det lyder lettere end det er, og det var lidt frem og tilbage. Nu står huset på 4 stakke fliser og nogenlunde i vatter. Det ser rigtig ud selv om den lille boble i vatterpasset ikke er helt enig med mig. Asger var også flink at fjerne det tomme gasskab, som mest af alt var i vejen. Nu kan jeg tage fat på at sætte huset i stand og plante til rundt om det. Jeg kan først male det, når vi får vand. Der skal nemlig vaskes grundigt af først. Husprojektet står dog ikke øverst på min to-do-list. Der hitter drivhus og køkkenhave helt bestemt. Huset må vente til alt det grønne er i vækst. 

Nu er jeg træt. Ikke bare sådan lidt sløv, men træt i kroppen. Det føles skidt på den gode måde, og jeg fortjener et langt hvil på sofaen. Ungerne leger i haven, og jeg kan høre dem grine på trampolinen. Hvad mere kan man ønske sig som afslutning på en lang havedag?

Published with Blogger-droid v2.0.2

2 kommentarer:

  1. Det bliver rigtig fint med kastanjehegnet. Det giver en super effekt og en god rumfornemmelse i haven. Hvad har du givet for hegnet i Bilka? Og hvad skal skal du dyrke i din blomsterhave?

    SvarSlet
  2. Jeg har købt hegnet i Bilkas netbutik og det kostede vist 500 kr. pr. 10 meter. Jeg har tænkt mig at plante latyrus under hegnet og lade dem kravle op ad stavene. Med lidt held vil det komme til at se rigtig hyggeligt ud.

    I blomsterhaven skal jeg plante et lille udvalg af stauder, et kirsebærtræ, måske en busk og mine georginer. I forvejen står der en række rosenbuske langs med drivhuset. Under dem er der tulipaner, forårsblomster og lodden løvefod. Jeg vil flytte en bænk ind i haven, så jeg rigtig kan sidde og nyde blomsterne. Det skal blive rigtig godt og jeg glæder mig til at det hele vokser til.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...