fredag den 6. maj 2011

Fredag i haven

Godwin og Esther i labyrinten.

Bønner forsået i drivhuset.

Mini-daliaer.

Blomsterkassen op kompostbeholderen.

Jeg har været i haven hele dagen, og sikke en dejlig have-dag. Den næsten daglige ekskursion til Jem & Fix bød på 2 bakker med mini-daliaer. Jeg kunne bare ikke stå for dem, selv om de ikke alle sammen var i topform. Nu har jeg plantet fadet på bordet til med dem. Det ser rigtig sødt ud. Måske skulle jeg finde på noget kreativt med bordet, som ikke ligefrem gør dekorationen ære. Resten af planterne kom i momses kobberblomsterkasser. Først købte vi kasserne til momse, så droppede hun at dyrke noget i dem, og til sidst hentede jeg dem hjem til mig. De skulle gerne med tiden blive grønne og fine, men de er da også meget flotte som de er. Nu hænger de lidt tilfældigt i haven ind til jeg finder et mere permanent sted til dem. De fortjener en god plads.

Et stort stykke af køkkenhaven er reserveret til bønner, som endnu ikke er klar til at blive sået. Nu melder de om fortsat varme uden regn, og min køkkenhave er ved at tørre helt ud. Jeg har derfor besluttet mig til at forkultiverer flere planter, som kan komme på friland, når vejret endelig overgiver sig til regn. Idag har jeg således sået 4 sorter af bønner i tørvepotter i drivhuset. Jeg har opfundet en reol til dem, og håber at de vil får det nødvendige forspring til at give en god høst senere. Jeg er iøvrigt på jagt efter frø af hestebønner. De er vist ikke så populære, og derfor heller ikke til at få i almindelige supermarkeder. Det er vist tilstrækkeligt incitament til en tur på planteskolen imorgen. Jeg kunne også godt bruge et par melonplanter, nu jeg tænker over det.

Godwin og Esther kom i haven til aftensmad. De tog labyrinten i brug, og Esther har sit hyr med at finde ind og ud uden at snyde igennem hækkene. Godwin guidede hende, og de hyggede sig godt. Det skal blive godt når alle hækplanterne springer ud. Enkelte har allerede blade.

Published with Blogger-droid v1.6.8

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...