søndag den 17. april 2011

Dejlig havedag


Vi kørte i haven tidligt for at komme videre med labyrinten. Andre projekter trængte sig dog også på, så det blev kun til 5 hækplanter.

Jeg er kommet på at grave hækplanterne ned ved hjælp af pælebordet. Måske er det en dårlig ide, men det er en smule lettere, og jeg kan tage så mange, som jeg nu har tid og kræfter til. Jeg borer bare et hul ad gangen, sætter en plante i, og dækker til. Det går stille og roligt, og passer mig helt fint.

Brombærbusken fik også en overhaling. Det er utroligt så meget sådan en busk kan vokse på et år. Jeg klippede den også tilbage sidste år, og nu er den igen trimmet. Den giver gode store bær, som ikke smager af så meget. Desuden danner den hæk ind mod min nabo, og det er rigtig godt.

Samme nabo kom iøvrigt forbi til en sludder over hækken. Han skulle ned og fræse for en ven længere nede ad vejen. Måske fræser han også lidt hos mig, når han kommer forbi. Det er godt med gode naboer, og jeg er en stor tilhænger af hyggelige overraskelser.

Tomatplanterne er kommet ud i drivhuset. De skal plantes i potter, men får lige et par dage til at komme sig over flytningen. Jeg har aftalt med en ven at vi bytter planter. Hun har sået agurker, og jeg har sået tomater og pebberfrugter. Det er en fin handel, og det ser ud som om jeg har lang flere planter, end jeg skal bruge.

Jeg faldt for fristelsen på et af mine mange togter til jem & fix, og købte en kiwi-plante. Den ser god og kraftig ud, og står nu i en krukke i drivhuset. Jeg har ingen erfaring med kiwi, så jeg tager gerne imod et godt råd, hvis du har haft succes med sydfrugter.

Hele drivhuset er snart fyldt op med potter og bakker. Jeg glæder mig til at noget af det kan plantes ud. Det kan ikke vare længe før det er tid. De lover rigtig fint vejr i påsken, og jeg skal virkelig udnytte det.

Published with Blogger-droid v1.6.5

1 kommentar:

  1. Hej Rikke.
    En gartner har lært mig, at agurker ikke skal i Drivhuset før midt sidst maj. De er ikke klar før.
    Så - nu har jeg givet det videre til dig:-)

    Og så ser det ud til du har haft en skøn dag i haven!

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...