onsdag den 30. marts 2011

Status på kolonihaven/havekolonien

I weekenden blev de sidste hindbær klippet ned. Nu er der plads til de nye friske skud. Tilbage er at grave vildskud op og sætte et ordenligt hegn omkring bedet.

Jeg har påbegyndt oprydningen i stauderne. De mest hårdføre er blevet klippet ned. Det er hårdt arbejde, især omkring teressen, hvor montbretia omkranser fliserne. Oprydningen gav lys og luft til de påskeklokker, som nu titter frem. Jeg glæder mig sådan til at de vokser til.

I drivhuset har jeg sået valmuer i bakker. Det er mit håb at jeg med tiden kan plante dem ud i det fri. Jeg har fået frø af en nabo, og har også selv samlet fra min egen have. Ved siden af disse bakker står 4 bakker med vintersåede stauder. De er endnu ikke kommet op, og jeg tvivler på at de har overlevet vinterens kulde og tørke. Allerede nu kan temperaturen måles til over 40 grader, så jeg har sat vinduesåbnerne i alle 4 vinduer. En rude er knækket, og skal skiftes, men det bliver ikke lige nu. Fra nu af tager jeg i haven næsten dagligt for at vande og hygge mig i drivhusets milde klima. Det er rigtig rart at sidder der i læ, og lade tankerne tage på vandring.

På vej hjem fik jeg lige taget hul på en af mine mange bestyrelsesopgaver. Nu er foreningens fælles opslagstavle tømt og klar til alle de nye opslag, som jeg skal fabrikerer. Det er dejligt at få udrettet noget, og dette er en af de kedelige opgaver, som bare skal klares, så man kan komme videre til noget grønnere. Der er nok at tage fat i foreningen. I år har vi for eksempel 100 års jubilæum, og det skal fejres med maner.

Selv om havesæsonen kun så småt er kommet igang, kan jeg mærke at projekter og ideer står i kø. Det skal nok blive godt.

3 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...