onsdag den 29. december 2010

+ Have nr. 1

Foto lånt fra www.nisserogtrolderier.dk
Som tidligere antydet har jeg fået have hjemme. Sådan en lille plet af en rækkehushave, med ligusterhæk, teresse, bede langs hækken og en lille plet græs. Ikke særlig spændende, men med potentiale. Der er ikke meget spræl over haven, selv om jeg naturligvis ved at der kan gemme sig alle mulige spændende ting under overfladen.

Lige nu, hvor sneen dækker hele haven, forsøger jeg at udtænke en ny haveplan for Have nr. 1. Der skal være mere græsplæne, mindre staudebede, træer og buske. Med andre ord, så skal der ske ting og sager med haven, når foråret kommer. Som den er nu, er den ikke så velegnet til børnene, og den er ikke så spændende for mig. Jeg vil gerne have lidt mere højde på min have, med store buske eller små træer. Jeg holder af grupper af stauder, som indtager deres plads i løbet af sommeren. Jeg ser gerne at haven byder på ro for øjet og hygge for havemanden (M/K).

Under overvejelser er derfor en syrenbusk, et frugttræ eller 2, en kæmpe tusindstråle plantet som på billedet, sankt hans-urt, klatrerose og meget mere. Man skal tænke sig godt om, når man planter de mere permanente planter. Stauderne kan man altid flytte lidt på senere, men træer og buske skulle gerne lande de rigtige steder fra begyndelsen.

Det er sjovt at starte forfra, selv om jeg skal passe på ikke at blive revet med af projektet. Jeg har jo trods alt stadig Have nr. 18 at tænke på. Den er langt større og meget mere krævende, og rummer stadig en masse udfordringer til det kommende haveår.

5 kommentarer:

 1. Held og lykke med dit projekt. Det er altid spændende at lave nyt :-)
  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 2. Hej Rikke
  Sikke en fin blog du har her... Ja det er altid spændende at starte forfra, har det lidt på samme måde, for vi har købt hus i Faaborg, med 1500m2 grund til, så til sommer skal der flyttes... planter :-)
  Tak for link på din side :o)

  Hilsen Line Fauerholm
  FauerFlora (Vores Kolonihaver)

  P.S. Fiskene er fodret

  SvarSlet
 3. Hilsen fra en have-entusiast!!
  Dejlig blog du har dig her..fandt dig via dit link fra din anden blog. ;)
  Kik forbi mig hvis du skulle have lyst til at besøg en kreativ haveblog, hvor der er jord under neglene, bålsted i haven, sø på marken, og nullermænder under sengene.
  PS og så er der have-giveaway på tapetet :O)
  Ses Vi.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...