tirsdag den 3. september 2013

Høst og 50.000 hits!

Jeg har stort set ikke været i haven siden den famøse havevandring, som jeg blev så forbistret over. Ikke kun på grund af den dog, men også fordi jeg har været syg. Nu er jeg dog ved at være rask igen, og hvilken bedre måde at afprøve helbredet, end at tage en lille tur i haven.

Dagens besøg i kolonihaven kom til at stå i høstens tegn. Esther og jeg skovlede tomater i kurven, og medens slangen fyldte op i plantekasserne, høstede jeg agurker. De er blevet alt for store og grove, så nu overvejer jeg at give dem til Tove, som helt sikkert kan trylle dem om til noget sylt af en slags. Flere af dem var dog fine, og kom med hjem til tzatziki. Tomaterne er i høj kurs bland venner og kolleger, og det var da heller ikke alle tomaterne, som kom i kurven; en del kom direkte i maverne. Her får du et par billeder fra drivhuset, her fra de første dage i september. Utroligt at sommeren varer ved!

Dadel-tomater
Gule cherry-tomater
Drivhuset i begyndelsen af september.
Esther og agurkehøsten
Det er ikke kun i drivhuset at der kan høstes. Det er lige lovligt tidligt til æblerne, men jeg kunne ikke dy mig. Vi har ikke så mange gulerødder, men de få, som er falder i Esthers smag, og hun elsker at guffe dem i sig. Hun deler med undulaterne, som er vilde med toppene. Det er sjovt at se dem kaste sig over alt det grønne, som de næsten tager bad i.

Lidt blandet godt fra haven
I foråret fik jeg frø fra en venlig haveblogger, som jeg lige nu ikke kan huske navnet på (Sorry!). Jeg har forsøgt mig med at så dem, og i lang tid så det ud som et håbløst projekt, men pludselig tog de alligevel fat, og nu står der en håndfuld blomstrende planter i min køkkenhave. Hvor er jeg bare glad for dem. De er virkelig yndige, og jeg er lidt i tvivl om jeg kan forvente at se dem igen til næste år, eller om jeg skal begynde forfra igen. Gode råd modtages med kyshånd! Som du måske kan skimte i baggrunden findes de i flere farver, helt fra pink til klar blå.

Hvad hedder mon denne yndighed?
Eller denne?
Og så lige en lille fanfare for min blog, som nu har rundet 50.000 hits. Hvor er jeg bare glad og stolt over at så mange læser med, og trofast vender tilbage med en hilsen eller en kommentar i ny og næ. Tak fordi du er med til at gøre min blog levende og relevant.  

6 kommentarer:

 1. Og i morgen får du lidt mere at glæde dig over, håber jeg.

  SvarSlet
 2. Hold nu op Rikke, det er da godt nok nogle flittige tomat planter du har. Det er dejligt med alt det grønne. Det er jeg desværre ikke så god til.
  Jeg håber ellers er OK ved ig oh nu vil jeg lige læse tilbage og se hvad du har bedrevet sommeren med.
  De bedste hilsner fra Linda

  SvarSlet
 3. Hej Rikke
  Hvor ser der skønt ud i dit drivhus, det er utroligt at dine agurk planter stadig sætter så mange agurker, mine agurkplanter er forlængst smidt på komposten ;o)

  SvarSlet
 4. Flot høst det er da succes over hele linien. Lækre tomater og et væld af agurker. Fantastisk med de 50.000 hits!

  SvarSlet
 5. Hej Rikke.
  Tillykke med de 50.000 sidevisninger. Det er skønt at blogge :-)
  Dejligt med god høst, og hvor er Esther dog en herlig lillle hjælper.
  Kærlig hilsen Fru Pedersen

  SvarSlet
 6. Hvor ser det lækkert ud med alle de tomater. Der er ikke noget som at gå i drivhuset og spise nyplukkede tomater :-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...