lørdag den 17. august 2013

Drejeblomst, Physostegia virginiana

Drejeblomst, Physostegia virginiana
Jeg skulle egentlig ikke rigtig have noget til mig selv på planteskolen i dag; bare et par gavekort til foreningen og en gave til min søster. Det hold dog ikke helt, for da jeg kom forbi disse skønne drejeblomster, kunne jeg ikke rigtig komme videre. De stod bare der i deres bakke og kaldte på mig. Jeg forsøgte at kæmpe imod, og forlod faktisk deres række, men jeg blev altså nød til at gå tilbage, og 3 stk. kom med hjem.

Nu skal jeg til at overveje hvor de skal stå. De kan enten komme med i kolonihaven, eller få en plads her hjemme. Måske skulle jeg vælge de sidste, da de blomstrer ret sent, og på den tid af året er det ret begrænset hvor meget jeg får glæde af dem i kolonihaven. Der skal vist lige tænkes lidt videre...

Lige nu står de i posen ved hoveddøren, og jeg glæder mig over dem på vej ind og ud. Snart er jorden våd nok til udplantning, og så skal de plantes, så de kan nå at etablerer sig lidt inden efteråret sætter ind.

Du kan læse mere om drejeblomst her. Det blev jeg nød til, for jeg kendte ikke ret meget til den i forvejen.

Har du den, vil jeg meget gerne høre om hvordan den trives hos dig.

12 kommentarer:

 1. Jeg har drejeblomst, og den trives så godt i min have, at jeg kunne forære dig flere potter fyldt med dem, men vi bor jo lidt langt fra hinanden. Jeg skal have ryddet op i mine efter blomstring, så hvis du vil have flere, så foreligger muligheden, de kan sendes med rødder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for et meget flot tilbud. Jeg vil da rigtig gerne modtage et par småplanter fra din have. Jeg elsker at bedene bliver fyldt ud med planter, og det kan mine 3 nye planter nok ikke klare alene. JEg holder også meget af at ting har en historie, og at kunne fortælle at de kommer fra din have er en absolut gevinst! Du får lige min adresse: Rikke Obasi, Møllevænget 1, 4180 Sorø. Lig når det passer dig. På forhånd tak!

   Slet
 2. Hej Rikke
  Jeg har noteret din adresse,en dag kommer der drejeblomster til dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ser jeg meget frem til. Tusind tak!

   Slet
 3. Jeg forstår godt, at du måtte have drejeblomsten med dig hjem. Det er en smuk plante. Jeg har den også. Den er nem. Er kommet år efter år, og så er det fin den først har blomster nu, hvor mange af planterne er ved at være på retur.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 4. Hej Rikke.Smukke drejeblomster du har købt.Mine er helt fosvundet i år......ved ikke hvorfor,men lidt ærgeligt.God ide at sætte dem der hjemme så du kan nyde dem i efteråret.God aften Jette

  SvarSlet
 5. Drejeblomster er skønne, jeg har også i hvid. Du måtte gerne have fået af mig, for de breder sig livligt. Mine børn elsker at stå at dreje blomsterne rundt, vende tilbage senere og se at blomsterne nu vender imod solen igen :) man kan også sætte dem som spiraler rundt om stilken, meget sjovt.
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder sjovt at man kan sno blomsterstandene. Det vil jeg da forsøge mig med, når de kommer igen til næste år. Hvis du vil af med et par hvide aflæggere, tager ejg meget gerne imod dem. Dem har jeg ikke set på planteskolen.

   Slet
  2. jeg kan sende nogen til dig når de ikke blomstre mere :)
   kh
   Marianne

   Slet
  3. Fantastisk. Tusind tak!

   Slet
 6. Den trives storartet Rikke og breder sig gerne - og ja det er som Marianne beskriver en meget finurlig blomst både du og børnene kan have meget sjov med :0)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...