tirsdag den 9. april 2013

Havegaver fra Rusland

Min bror rejser jævnligt til Rusland i embedets medfør. Han har før hjembragt skønne sager, som jeg har skrevet om på bloggen. Da han skulle afsted denne gang, ønskede jeg mig frø. Jeg kan godt lide at eksperimenterer i haven, og nye eksotiske afgrøder er altid velkomne. I dag har jeg hentet mine nye frø, og Asger har virkelig gjort nogle fine indkøb. Her kommer en lille kavalkade. Du er velkommen til at komme med forslag til danske navne, især til dem med spørgsmålstegn ved. De fleste kan jeg gætte, men jeg kan ikke læse russisk, så måske tager jeg fejl.

Hestebønner (?), pralbønner, julesalat (?)
Gulerødder, med og uden såbånd
Persillerod (?), radiser, rucola
Spaghetti-græskar, sylteagurker, pyntegræskar
Et er at gætte en afgrøde, noget andet er at hitte ud af hvordan de skal dyrkes. Her er der ikke meget hjælp at hente på bagsiden af poserne, med mindre man altså er utrolig dygtig til at aflæse piktogramner. Heldigvis er nettet en guldgrube af information, så mon ikke jeg kan hitte ud af resten, når jeg først er sikker på navnene.
Instruktion på frøpose
Umiddelbart glæder jeg mig aller mest til at forsøge mig med spaghetti-græskar, russiske sylteagurker og pyntegræskar. Jeg er ikke sikker på at jeg kan få plads til det hele i haven i år, men mon ikke jeg kan gemme nogen af lækkerierne til næste år.

Og nu til prisen... Når jeg køber frø her hjemme, koster det kassen. Jeg forsøger at begrænse mig, men ofte må jeg sande, at det bliver temmelig dyr. "Gå til kassen" og få et chok. Sådan er det ikke, når man handler frø i Sct. Petersborg. Af nedenstående bon fremgår det at mine frø kostede i omegnen af 200 russiske rubler (kurs 18,38). Det vil sige at min regning i denne omgang løber op i cirka 40 kroner. Det er da rørende.

Bon på mine frø (og et par andre småting)
Tusind tak til Asger, som gang på gang går med på spøgen, og leder efter skøre og skæve ting i det russiske. Historien om seglet i tolden er stadig min favorit.

7 kommentarer:

 1. Hej Rikke:-) det spændende ud. Jeg kender kun gulerødder og julesalat.
  Det er da sjovt at din bror vil tage ting med hjem til dig:-) fra det Russiske.
  Forsat god dag.
  Knus Linda

  SvarSlet
 2. Det bliver spændende at se, om det vil gro og resultaterne. Kan du ikke bruge oversætteren fra russisk?

  SvarSlet
 3. Hvor herligt sådan at modtage russiske gaver, det bliver spændende at se resultatet. Jeg tænkte også lige at du kunne oversætte via den ikke så præcise, men vældig sjove google translate..........meeeeeeeeeen, der er vist lige noget med at bogstaverne ser en anelse anderledes ud og hvordan er det så lige man får det tastet? Men det er vel en del af charmen, at skulle prøve sig frem. :o)

  Mange hilsner

  Trine

  SvarSlet
 4. Ja, mon ikke der findes en app, som kan oversætte ud fra et foto af teksten. Det foresvæver mig at jeg har set et indslag om det i fjernere. Det var måske værd at undersøge. Ellers må jeg forlade mig på de mere generelle beskrivelser på dansk. Det skal da prøves under alle omstændigheder.

  SvarSlet
 5. Sjovt! Det skal blive spændende at følge dine eksperimenter ;-)

  SvarSlet
 6. Ih, hvor spændende. Jeg har faktisk haft russisk i en kort periode på biblioteksskolen, men ud over rucola, er der ikke noget jeg kan genkende af frøposernes tekst ;-)

  SvarSlet
 7. Godt køb. Held og lykke med det hele.
  Jeg ved ikke om du kan bruge mit forslag her, men jeg benytter mig altid af nedenstående link, når jeg ikke kan oversætte noget. Det er ikke 100 procent rigtigt men vejledende.
  http://translate.google.com/?hl=da#ru/da/

  Ha` en god dag.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...