søndag den 10. februar 2013

Nye knolde

Pompondahlia
Jeg har være i jem&fix for at købe en fugtfanger til kolonihavehuset. Jeg fandt en, men fandt også sæsonens første stativer med frø og knolde. De var alle vegne, og det var svært at modstå fristelsen til at købe vildt ind. Intet siger forår så højt som frøstativer i februar! 

Det lykkedes mig at komme uden om stativet med grønsagsfrø, forbi standeren med sommerblomster og omkring bunken af tørvepotter og såbakker, men da jeg kom til knoldplanterne var min modstandskraft brugt op. Jeg kan bare ikke gå forbi sådan en herlighed uden at kigge efter nye sorter af dahlia til min blomsterhave. Jeg vil så gerne have pompon-blomster, og ind til videre har jeg ikke fundet nogen, som jeg kunne lide og samtidig havde råd til. På dette stativ hang poser med dybrøde pompondahlia, og de måtte bare med hjem. Om lidt vil jeg lægge dem i kælderen ved siden af resten af samlingen i vinterhi. Til foråret skal de have en fin plads i haven. Jeg håber at de vil trives hos mig. De kommer til at se fantastiske ud sammen med de hvide. 

Ja, grin du bare! Enhver anden have-entusiast ville gøre det samme.

8 kommentarer:

 1. Ja, Rikke, det bliver storslået.....

  Ej - altså.... Nu har du skudt 'lade sig lokke-dillen igang allerede, det er du godt klar over ikke ;)

  Og jeg som bor lige ved siden af Aldershvile planteskole....

  SvarSlet
  Svar
  1. Det beklager jeg virkelig!!!! Måske... Jeg kører forbi en fantastisk planteskole hver dag på vej hjem fra skole. Jeg er også let at lokke.

   Slet
 2. Hvor er de onde i Jem & Fix.

  SvarSlet
 3. Øv jeg har ingen jem & fix i nærheden, godt køb :)

  SvarSlet
 4. Flot at du kunne modstå fristelserne så langt - men kan da godt forstå, at de smukke dahlia måtte med hjem :-)

  SvarSlet
 5. Superfine - og jo, jeg grinede lidt.........
  Jeg må jo så krybe til korset og erkende at mine første dahlia blev købt i december måned.............. :o) De næste i januar (og nu har jeg alt for mange, men det er ligesom med julepynten, det gælder bare om at købe inden man pakker det eksisterende lager ud!), og i sidste uge kom jeg liige til at bestille 12 forskellige slags planter fra Odenia - men der er jo 'kun' 6 planter i hver pakke!!!! :o) :o)Til mit forsvar kan siges at det hele jo først bliver leveret i løbet af marts, og jeg har til gengæld opført mig meget fornuftigt på frøfronten, for her har jeg faktisk tjekket beholdningen og konstateret at det kun er ganske få frø jeg skal købe.....lad os nu se hvad det ender med...........
  Så du er ikke den eneste der i den grad higer efter forår Rikke, og jeg ville helt sikkert være dumpet i med begge ben hvis jeg var gået forbi sådan et stativ. I øvrigt kan du finde rigtig mange superfine dahlia hos www.blomsterverden.dk, og de koster ca. 15-20 kr. stykket, så priserne er absolut overkommelige.
  Mange hilsner
  Trine - som også har en svaghed for pompom dahlia. :o)

  SvarSlet
 6. Jeg var også i Jem & Fix i dag, for at købe maling. Jeg kæmpede mig stålsat forbi både frø, løg og knolde, men da jeg nåede til kassen, stod der et stativ med Zinck-Lysbro haveredskaber til en slik. Der faldt jeg i med en rive til en 50'er og en staudespade til 150,-.
  Smukke Dahlia'er iøvrigt. Jeg er på købeholdet hvert år ;-)

  SvarSlet
 7. Nej nej Rikke jeg griner bestemt ikke! Vi havenisser kender jo alt til, det med at lade sig friste. Men både frø og knolde bliver jo også placeret, så man har svært ved at gå forbi dem! Det er altså tarveligt. Tror de kalder de salgsteknik! De ponpon'er vil være skønne til dine hvide dahlier, som du nævner. Det bliver jo en rent dannebrogsflag i år!

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...