fredag den 15. juli 2011

Opholdsvejr


Det har regnet i flere dage. I hvert fald det meste af tiden. Det er ikke helt optimalt havevejr, når man er 85 centimeter høj og ikke helt stabil i gummistøvler. Derfor har vi ikke været her ude på det seneste. Nu er det imidlertid opholdsvejr. Det betyder vist bare at der er ophold i regnvejret, og der er da også mængder af tunge skyer på himlen. Det til trods hygger Esther og jeg os i haven.

Vi ankom til en sandkasse med mere vand end sand. Låget har ikke været på, for det har fungeret som soppe-basin. Nu er der vand i begge dele, og det er sin sag at få tørret sandet i en vandtæt sandkasse. Det kommer til at tage sin tid, men det er lykkedes før.

Der er virkelig kommet fart på køkkenhaven, og vi har plukket den første bakke hindbær. Esther er vild med dem, og vil fodres som en anden fugleunge. Det gælder om at befri bærrene for orme mm. før det fyldes i gabet på slughalsen. Også ærterne er nu klar til høst. Der er en del fine bælge, og vi har plukket en god portion. De skal jo helst smages med det samme, og det er sjovt at iagtage Esther, når hun opdage nye afgrøder. Nu har hun fanget hvad ærtebælge kan bruges til, og hun går til ærtehegnet med helt ny interesse.

Jeg har stadig en del kartorfler i jorden, men der er ikke små og fine mere. Der er næsten et kilo store flotte kartofler under hver plante, og jeg tror at menuen er givet i de kommende dage. Vi må se at få dem spist medens de er gode. De egner sig ikke til at komme på lager.

Jeg har høstet den første omgang bladbeder. Nu skal jeg forsøge mig med dem til aftensmad. Jeg håber at de smager godt, for det var ikke den store kunst at dyrke dem, og de ser godt ud i køkkenhaven.

Snart kan der også høstes bønner, men det bliver altså ikke i dag. Vi har i forvejen svært ved at følge med i køkkenet. Der skal vist spises efter de forhåndenværende afgrøders princip fremover.

Published with Blogger-droid v1.6.9

2 kommentarer:

  1. Det er da helt fantastisk som du får høstet. Jeg kan læse, vi har næsten de samme afgrøder, men dine er klar før mine. Gøder du? og hvis ja, med hvad? jeg bruger kompost som gødning. Måske er du bare kommet før igang.

    Det lyder i hvertfald som om I har en hel lille høstfest:-) Dejligt

    SvarSlet
  2. Jeg gøder ikke ret meget, men jeg bruger kompost og et tilskud af organisk langtidsvirkende gødning, der hvor der ikke er kompost nok.

    I år var jeg ret tidligt igang, så måske er det årsagen til det lille forspring. Jeg synes at der er så meget at tage af, at det kan være helt svært at følge med.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...