søndag den 6. juni 2010

Søndagsarbejde

Asger og Line kom i haven for blandt andet at hjælpe mig videre med drivhuset. Rasmus var også med, og han var rigtig god til at hjælpe til og passe på Esther. Line tog fat i min store grenbunke, og flyttede det hele ned til vejen. Nu er det meget lettere at få kørt væk, og det gav plads til mit næste projekt, nemlig græsplænen.

Asger og jeg knoklede løs på drivhuset, og nu står taget der, men det var ikke uden sværdslag. Midtvejs var det som om hele huset var skævt, og det var ikke rigtig til at få det til at stå i lod og vatter. Så opgave vi at få nogle skråstivere til at sidde som anvist, og så var huset tilbage på ret køl. Man må improvisere lidt hen ad vejen.

Da vi nåede til at sætte vinduerne i, opstod et nyt problem. Det virker som om profilerne er designet til at passe sammen uden lak. Mit drivhus har fin grøn lak over det hele, og det er der ikke rigtig plads til i samlingerne. Asger bankede løs på huset, for at få de vinduer på plads,og nu sidder 2½ ud af 4 vinduer der. Jeg håber at jeg kan få ham til at komme tilbage snart og hjælpe mig færdig, for han ved hvordan det skal gøres. Idag løb vi bare tør for tid, og Esther løb tør for tålmodighed. Hun er bestemt ikke vild med bankelyde.

Inden vi tog fat på drivhuset, besøgte jeg min nabo-nabo, som kommer fra Makedonien. De har lige som jeg købt haven i dette forår, og er ved at lave om og sætte gang i mange nye projekter. Nabo-naboen er et ægtepar, som bor i København, så de havde overnattet et par nætter i deres meget lille hus. Friskt gjort. De viste stolt deres meget flotte køkkenhave frem, og inden jeg havde set mig om, havde de foræret mig frø til hvide majs og bønner. Jeg har en masse huller i rækkenre, så jeg fylder op med spændende nye majs imellem de traditionelle gule. De viste mig også hvordan de har sået majs og bønner ved siden af hinanden. Så kan bønnerne kravle op af majsen. Rigtig smart. Måske vil jeg forsøge mig med noget tilsvarende. Jeg gav dem lov til at hente et par læs jord i min have, som tak for frøene. Jeg har jo jord nok fra udgravningen til drivhuset. Jeg glæder mig til at se dem igen i næste weekend.

Inden længe vender jeg tilbage med friske billeder fra køkkenhaven, som efterhånden er ved at tage form. Jeg glæder mig også til at vi kan begynde at høste de første spæde spinatblade. Der er ikke langt igen.

2 kommentarer:

 1. Sikke et projekt med drivhuset. Jeg kunne også godt tænke mig et, men der går lige nogle år før jeg vil begive mig ud i dette projekt.

  Jeg håber du bliver glad for det når drivhuset står færdig og div. planter kan komme tilrette.
  Glæder mig til at følge livet i drivhuset ;)

  / Sandra.

  SvarSlet
 2. Glæden er endnu større, når der har været vanskeligheder undervejs. Brugsanvisninger er ikke altid lige lette at følge

  Margrethe

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...