onsdag den 5. maj 2010

Drømmer om et drivhus

Det er efterhånden et par uger siden mit drivhus ankom. Alligevel ligger det stadig i sin kasse. Jeg har knoklet på at få gravet ud til det. 12,1 kvadratmeter er ikke så lidt, og 3 store buske, som skulle fjernes, forsinkede udgravningen yderligere. Vi har gravet og kørt jord væk, og der er efterhånden blevet et anseeligt hul. Stålfundamentet er allerede samlet, og ligger og venter på at komme på plads.

Kirsten, som er meget ihærdig og en rigtig god hjælp, har lagt en plan for hvordan vi kommer videre. Hun er vist også lidt utålmodig. Derfor håber jeg at vi idag får gravet det sidste jord væk, så vi kan gå igang med at grave huller og støbe. Hvor jeg dog glæder mig! Jeg mangler i den grad et sted at går ind, når vejret er lidt ustadigt, og når det er lidt for koldt til havelivet, når man er en lille en på 9 måneder. Måske kan vi komme under glas i løbet af en lille uges tid. Det bliver skønt.

Jeg er allerede gået igang med at overvejer hvordan vi skal holde rejsegilde. Det er vist noget med røde pølser...

2 kommentarer:

 1. Hej Rikke, jeg har nu skimtet de fleste af dine indlæg om drivhus og nu har jeg endelig fundet ud af hvor stort dit drivhus er - 12,1.
  Det ser stort ud, rigtigt hyggeligt og det ser ud til at I anvender det helt optimalt.

  Jeg vil jo rigtig gerne have et rigtig drivhus i min kolonihave, men er meget itvivl om hvor stort det skal være. Derfor kigger jeg en gang imellem på nettet efter hvordan andres drivhuse ser ud samt hvordan de er indrettet.

  Har du nogle planter der står i drivhuset hele året - fx skriver du om at du har en vinstok/plante, har du den endnu ?
  Jeg kunne også godt tænke mig en vinstok, både for hyggen, skyggen og selvfølgelig vindruerne.

  Jeg har netop kigget på et drivhus på omkring 8 kwm. på drivhusklubben.
  Uha det er svært :)

  Jeg håber indenfor 1-2 år at have fået et drivhus i min have. Så spændende :)

  Mvh Sandra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej. Jeg er utrolig glad for it drivhus, og jeg har med vilje valgt et ret stort hus. Jeg har lyst til at bruge det til ophold også, og så skal der jo være plads. Efterhånden er det også blevet en dejlig arbejdsplads, som jeg ofte bruger til at plante og potte om.
   Jeg har plantet en vinstok i det ene hjørne af huset. Den har ikke haft optimale forhold, men den er nu veletableret, og jeg forventer at den til næste år vil begynde at sætte mange flere skud og blade. Det er planen at den skal få to stammer, som skal løbe langs taget i den ene side af drivhuset, den ene langs rygningen og den anden langs siden hvor væg og tag mødes. Det kommer nok tilsat tage nogle år, men det gør mig ikke noget. Jeg kan allerede se det for mig.
   Held og lykke med drivhusplanerne. Det var et stort arbejde at bygge mit hus, men jeg kunne slet ikke undvære det nu.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...