søndag den 3. februar 2013

Kælderkoldt forår

Georgineknolde i vinterhi
Det er muligvis slet ikke godt, men alligevel til stor glæde. Forleden dag, da jeg var i kælderen for at ordne vasketøj, spottede jeg denne lille hilsen fra mine georginer. Også de længes efter forår og efter at komme i jorden. Jeg fik helt lyst til at plante den i en potte, vande godt og stille den op i den lune stue, bare for at nyde en forårsbebuder. Ind til videre får den dog log til at forblive i kælderkulde og tusmørke. Den skulle jo gerne i haven sammen med resten af flokken, nærmet bliver rigtig forår. Jeg vil nøjes med at hugge mig over den på mine besøg i kælderen og lade mig rive med af tanken om snarligt forår. Man kan allerede mærke at lyset er ved at vende tilbage.

Published with Blogger-droid v2.0.2

10 kommentarer:

  1. Ja men dog det var godt nok tidligt, men det er dejligt livsbekræftende, håber den klarer det.

    SvarSlet
  2. Alle forårstegn er dejlige - selv om din georgine nok lever livet lidt farligt ... :-)

    SvarSlet
  3. Den er da helt gal på den, selv om det er meget forståeligt. Forhåbentlig bliver det kun til den ene ;-) Vi andre glæder os også og det tiltagende lys hver dag.

    SvarSlet
  4. Det var godt nok tidligt. Jeg potter nogle op hvert år og sætter dem i drivhuset; men det er nok først i slutningen af marts.

    SvarSlet
  5. Opmuntrende med lidt spirer. Gad vide om mine har overlevet, bliver helt nysgerrig.

    SvarSlet
  6. Hej Rikke.Hold da helt op.Den vil nok bare op i lyset.Kan være at jeg også lige skal tjekke mine knolde.
    God aften Jette

    SvarSlet
  7. Hvis det var mig, ville jeg nuppe den lille spire og plante den. Det kunne give en ekstra .... til gave m.m. ;O)

    SvarSlet
  8. Rikke, jeg har lige læst at du kan stiklingeformere de små nye skud med stor fordel.... Det var da et forslag, du kunne 'tygge' lidt på.... :)

    Mine har ikke skudt endnu, men jeg har selv tænkt mig at eksperimentere med det. Kunne være sjovt at have en sparringspartner... :) (( lokke lokke))

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det lyder spændende. Jeg vil gerne være med, men gad vide hvordan man stiklingeformerer. Er det ikke noget med at tage en aflægger, når planterne er i god vækst? Måske skulle jeg forsøge at fiske den lille knold ud og drive den frem, bare for hyggens skyld. Det er der jo ikke så meget tabt ved, hvis det nu skulle gå galt.

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...