tirsdag den 15. juni 2010

Flere gode naboer

En lille tur i haven var hvad det blev til idag, selv om vejret har været fint. Esther og jeg kørte der ud sidst på eftermiddagen. Krølle, min nabo, var igang med skuffejernet langs med skellet ind til os, og tænk engang, han havde også skuffet stien på min side. Hvor dejligt! Tak Krølle. Det er godt med gode naboer.

I køkkenhaven gror det hele fint, og de nye majsfrø fra Makkedonien spirer allerede. Nu titter små majsplanter op i hullerne i rækkerne. Jeg er meget spændt på at se de hvide majs. Der er stadig ikke spor af de makkedonske bønner, som også er sået ud blandt majsene, men det skal nok komme, selv om jeg ikke har det store held med bønner i det hele taget.

Jeg har tyndet ud i spinatrækken, og håber at det vil give lidt flere blade på de resterende planter. Nu må jeg til at tænke kreativt, og lave et eller andet med dagens høst. Mon ikke jeg kan finde en god opskrift på en salat med spæde spinatblade.

Det er ved at være tid til at gøre noget ved området, hvor der skal være græs. Der spirer alt for meget ukrudt op, og der er vist ikke meget til hinder for at gå i krig med at jævne og fræse. Måske kan jeg nå at få et grønt tæppe allerede i år. Det ville virkelig være skønt.

Stauderne i rækkerne blomstrer på skift. Lige nu ses forskelige blå blomster. Jeg begynder så småt at danne mig et overblik, og skal have lavet en god plan for hvor de skal plantes ud, når efteråret kommer. De skal bestemt ikke forblive på rækken, især fordi de faktisk står lidt for tæt, og ikke på lang sigt vil trives sådan. Jeg overvejer at plante løvefod ud under mine roser. Lige nu står der en masse forskellige planter omkring roserne, og det ser rigtig rodet ud. Jeg elsker løvefod, og har læst at de kan fungere fint som bunddække. Det må jeg afprøve. Med lidt held kan jeg dele mine planter, og have nok til at komme igang med.

Jeg overvejer stadig hvad jeg skal lave med pil. En labyrint er øverst på listen, men jeg har endnu ikke besluttet mig til hvordan. Forskellige skitser ligger og roder på mit sofabord. Jeg savner også hassel, så jeg ender nok med at også finde plads til et par planter. Og sådan har jeg så mange ideer.... Nu må tiden vise hvad jeg kan nå i år, og hvad der må vente.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...